Αν οι dating εφαρμογές έβαζαν φίλτρο στην κακοποίηση

20/09/2016
έργο του Adam Seymour

Στην κουλτούρα των dating εφαρμογών, υπάρχουν αρκετά φίλτρα που μπορούν να σε βοηθήσουν να βρεις τον κατάλληλο παρτενέρ. Φίλτρα που έχουν να κάνουν κυρίως με το “φαίνεσθαι” (ύψος, χρώμα, βάρος, ηλικία, κλπ). Αλλά αναρωτιέμαι, γιατί δεν υπάρχει κάποιο φίλτρο για όλους αυτούς τους φρικτούς, κακοποιητικούς τύπους που συναντάς εκεί έξω; Εντάξει, μπορείς πάντα να τους μπλοκάρεις ή να κάνεις κάποια αναφορά. Αλλά ακόμα κι αν τους διώξεις, πως μπορείς να είσαι σίγουρος ότι δεν θα αναστηθούν από τους νεκρούς (βλ.Freddie Kruger) με νέο προφίλ;

Αν πάντως αυτά τα φίλτρα υπήρχαν, θα συναντούσαμε σίγουρα τις παρακάτω κατηγορίες.

Φίλτρο νο1: Οι φασίστες του σώματος

Αγαπημένο σύνθημα: “Οι χοντροί με τους χοντρούς”

Περιγραφή: Εντάξει, κάποιοι τη βρίσκουν με κοιλιακούς, μεγάλες πλάτες, τουρλωτά οπίσθια κλπ. Επίσης, τα χαρακτηριστικά αυτά μπορεί για κάποιους να είναι σέξι. Δεν είναι όμως και τα μόνα. Έλεος.

Συμβουλή: Αν κάποιος άγνωστος προσπαθεί να σε κάνει να αισθανθείς άσχημα επειδή δεν έχεις κάποια από τα παραπάνω – ας είμαστε ειλικρινείς αυτοί είναι πολλοί- απλά προσπέρασε τον χωρίς να το σκεφτείς!

Φίλτρο νο2: “Μετρητές θηλυπρέπειας”

Αγαπημένο σύνθημα: “Straight looking/acting”, “No Fems”, “Να είσαι άνδρας”

Περιγραφή: Όταν η εσωτερικευμένη ομοφοβία συναντά τον μισογυνισμό. Μη συμπεριφέρεσαι γυναικεία σου λέει (αλήθεια τι σημαίνει αυτό και ακόμη πιο αλήθεια που είναι το κακό σ΄αυτό;)… Λες και έχουν κάποιον μετρητή, που τα αποτελέσματα του θα καθορίσουν αν θα συνεχίσετε ή όχι.

Συμβουλή: Είσαι αυτός που είσαι και τέλος και ποτέ τίποτα υπέροχο δεν μπορεί να μετρηθεί.

Φίλτρο νο3: Ψεύτικα Προφίλ – Πρίγκιπες του Παραμυθιού

Αγαπημένο σύνθημα: “Είμαι αυτό που ψάχνεις”

Περιγραφή: Αυτά τα προφίλ είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά. 

Συμβουλή: Πολύ απλά, αν δεν υπάρχει κάτι που να σε χαλάει (έστω και λίγο) σ΄ένα προφίλ, μάλλον κάτι περίεργο παίζει.

Φίλτρο νο4: Ηλικιοφοβικοί

Αγαπημένο σύνθημα: “Για πάντα νέος”

Περιγραφή: Να ξεκαθαρίσουμε κάτι εδώ. Φυσικά κι ο καθένας έχει τις προτιμήσεις τους. Το πρόβλημα έχει να κάνει μ΄αυτούς που χρησιμοποιούν τις προτιμήσεις τους για να σε κάνουν να αισθανθείς άσχημα. Κλασικό παράδειγμα, το θέμα της ηλικίας. Κανείς ποτέ δεν είναι αρκετά μεγάλος ή αρκετά μικρός στο κομμάτι της συντροφικότητας.

Συμβουλή: Να είσαι περήφανος για τα χρόνια σου (όσο κι αν είναι αυτά).

Φίλτρα νο5: Πάσης φύσεως ρατσιστές

Αγαπημένο σύνθημα: “No blacks”, “no Asians”, “no Muslims”, “No γενικά”

Περιγραφή: Όπως -πολύ επιτυχημένα- είχε υποστηρίξει ο gay ακτιβιστής και μουσικός Denis Fernando, ζούμε στο 1960 όταν πρόκειται για τις εφαρμογές αυτές. Πολύ ρατσισμός ρε παιδιά. Άλλο να έχεις προτιμήσεις κι άλλο να απορρίπτεις κάποιον λόγω θρησκείας, εθνικότητας, χρώματος ή ξέρω γω τι…

Συμβουλή: Ποτέ τίποτα καλό δε βγαίνει από τον ρατσισμό. Ούτε καν ένα one night stand!

 

 

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!