14 gay ιερείς ζητούν από την Αγγλικανική Εκκλησία σεβασμό στη “διαφορετική” άποψη του γάμου

08/09/2016

Μια επιστολή στους επισκόπους της Αγγλικανικής Εκκλησίας έστειλαν δεκατέσσερις gay ιερείς που έχουν μάλιστα παντρευτεί τον συντροφό τους. Μέσα από την επιστολή οι ιερείς ζητούν από την εκκλησία να κατανοήσει άμεσα πως ήρθε η ώρα να υπάρχει σεβασμός στη διαφορετική άποψη αναφορικά με ζητήματα γάμου.

«Καθώς ετοιμάζεστε για συνάντηση και διάλογο, σας ζητούμε να συμπεριλάβετε οδηγία που θα δώσει τη δυνατότητα στις ενορίες που το επιθυμούν να επιτρέπουν να γιορτάζουμε την αγάπη που βρήκαμε στις συζύγους και στους συζύγους μας. Ελπίζουμε το αποτέλεσμα (της συνόδου των επισκόπων) να δώσει τη δυνατότητα σε όσους το θέλουν να το γιορτάζουν δημόσια».

Να σημειώσουμε ότι κίνηση αυτή γίνεται λίγες μέρες πριν από τη σύνοδο της Αγγλικανικής Εκκλησίας, που είναι προγραμματισμένη για τις 12 Σεπτεμβρίου.

Οι 14 ιερείς της Εκκλησίας της Αγγλίας έκαναν αυτή την κίνηση λίγο μετά την ανακοίνωση από τον επίσκοπο Νίκολας Τσάμπερλεϊν πως είναι ομοφυλόφιλος και σε σχέση. Στην επιστολή τους υποστηρίζουν ότι οι επίσκοποι θα πρέπει να είναι τολμηροί στις αποφάσεις τους και να επιτρέψουν στους ομοφυλοφίλους να «γιορτάζουν χωρίς φόβο και ανοιχτά».




Δες και αυτό!