“Η εγκυμοσύνη του αδερφού μου και η δημιουργία μιας νέας οικογένειας”

05/09/2016

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία που δείχνει τον Evan Hemel, έναν τρανς άνδρα, να θηλάζει τον γιο του.

Ο 35χρονος Hemel ανέκαθεν ήθελε να κάνει παιδί και γι΄αυτό τον λόγο σταμάτησε να παίρνει τεστοστερόνη ώστε να κυοφορήσει.

Τόσο ο Evan, όσο και η αδερφή του Jessi μίλησαν στο ΤΙΜΕ, για τις δυσκολίες, την αγάπη αλλά και για τις αντιδράσεις του κόσμου. Όπως υποστηρίζουν και οι δύο, η συγκεκριμένη φωτογραφία δέχτηκε πάρα πολλά σχόλια και κυρίως θετικά.

“Μου αρέσει που ο κόσμος δεν στάθηκε στο σώμα αλλά στην πράξη του θηλασμού”, λέει ο Evan

Σχολιάζοντας την εγκυμοσύνη του αδερφού της, η Jessi υποστήριξε: “Οι εγκυμοσύνες σαν κι αυτή του Evan – και όλες αυτές που πρόκειται να έρθουν – θα επεκτείνουν τις πολιτισμικές μας αντιλήψεις σχετικές με τις νόρμες του φύλου ακόμα πιο πέρα. Οι Aμερικανοί μόλις ξεκίνησαν να ανοίγονται στην ίδεα, ότι μπορεί να έχεις γεννηθεί σ΄ενα γυναικείο σώμα αλλά να σε θεωρούν πραγματικό άνδρα. Αλλά τι γίνεται αν έχεις γεννηθεί σε γυναικείο σώμα, ξέρουν ότι είσαι άνδρας αλλά εξακολουθείς να θέλεις να συμμετέχεις σε κάτι που θεωρείται παραδοσιακά αποκλειστικό δικαίωμα της γυναικείας φύσης; Τι είδους άνδρας είσαι τότε;

Αυτή η ερώτηση μπορεί να ενοχλήσει κάποιους. Μπορεί να τους κάνει να νιώσουν άβολα. Ίσως μάλλον γι΄αυτό, όταν οEvan μου έστειλε το μήνυμα “Είμαι έγκυος” ήμουν τόσο ενθουσιασμένη, αλλά και τόσο φοβισμένη. Σκέφτηκα για τους ξένους που ίσως θα έλεγαν κάτι στον γεμάτο γένια και με μεγάλη κοιλιά μικρό αδερφό μου, όταν μάθαιναν ότι είναι 9 μηνών. Και σκεφτόμουν, θα είναι ασφαλές;”

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!