Ρώμη : Ένα εκατομμύριο άνθρωποι στο EuroPride και η Lady Gaga

13/06/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Εκατοντάδες χιλιάδες βρέθηκαν στην Ρωμη για το EurοPride το Σάββατο, για την πανευρωπαική πορεία υπερηφάνειας και στη συναυλία της Lady Gaga, ζητώντας ίσα δικαιώματα αλλά και δηλώνοντας της αντίθεση τους στις «απαγορεύσεις»του Βατικανού.

«Διαφορετικοί άνθρωποι, ίσα δικαιώματα», «Ισότητα και ανθρώπινα δικαιώματα για όλους», «Η αγάπη είναι ανθρώπινο δικάιωμα», ήταν μερικά από τα συνθήματα στα πανό τα οποία είχαν οι συμμετέχοντες.

Υπό τον Ρωμαικό ήλιο, ένα εκατομμύριο άνθρωποι –σύμφωνα με τη διοργάνωση-, χόρευαν γύρω από σαράντα άρματα και ένα τρενάκι το οποίο είχε «διαφορετικές οικογένειες», ΛΟΑΔ οικογένειες και τα παιδιά τους.

Πολλοί είχαν πανό με τη φωτογραφία της βασιλικής του Αγίου Πέτρου, συμβόλου του Βατικανού, και φώναζαν «Πάπας όχι, Gaga ναί».

Το Βατικανό θεωρεί την ομοφυλοφιλία μια «μη φυσιολογική συμπεριφορά» και την ομοφυλοφιλική σεξουαλική πράξη «αμαρτία». Ο Πάπας Βενέδικτος, ασκεί συχνά πιέσεις για τη μη αναγνώριση των ΛΟΑΔ δικαιωμάτων καθώς και της υιοθεσίας από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Ο δήμαρχος της Ρώμης, Gianni Alemanno μίλησε από video λέγοντας «η πόλη μας είναι φιλόξενη και ανοιχτή σε όλους τους πολίτες. Υπάρχουν διαφορετικές οπτικές γωνίες και οι νόμοι πρέπει με δημοκρατικό τρόπο να σέβονται όλο τον κόσμο».

Η Lady Gaga κάλεσε τους πάντες σε μία «επανάσταση αγάπης» μπροστά στο τεράστιο πλήθος το οποίο είχε συγκεντρωθεί για τη συναυλία της. «Πρέπει να κάνουμε την επανάσταση της αγάπης. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε την αγάπη», επανέλαβε στον λόγο 30 λεπτών που έκανε, στο Circo Maximo, λίγα βήματα από το Κολοσσαίο και σε μικρή απόσταση από το Βατικανό.

Σε διαφορετικό ύφος από αυτό το οποίο μας έχει συνηθίσει, με ένα ασπρόμαυρο φόρεμα της τελευταίας συλλογής του οίκου Versace, αλλά με μια πράσινη περούκα, η Lady Gaga, δε θέλησε να προκαλέσει ούτε τον ιταλό πρωθυπουργό Silvio Berlusconi αλλά ούτε το Βατικανό. Αντιθέτως δήλωσε «σέβομαι τις θρησκευτικές παραδόσεις, σέβομαι τις οικογένειες που πιστεύουν, αλλά πιστέυω ότι είναι σημαντικό να διεκδικίσουμε την αλλαγή, να την αναγνωρίσουμε».

 

 

 

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!