Δεύτερη απόπειρα αυτοκτονίας για LGBT ακτιβιστή στην Τυνησία: “Συγγνώμη που παρατάω τα πάντα”

20/07/2016

Απόπειρα αυτοκτονίας -για δεύτερη φορά σε 7 μέρες- έκανε ένας από τους γνωστότερους ακτιβιστές LGBT δικαιωμάτων στην Τυνησία.

Ο λόγος για τον Ahmed Ben Amor, υπεύθυνο της ομάδας Shams LGBTI group, ο οποίος βρίσκεται σε κώμα μετά την κατανάλωση αρκετών χαπιών.

Ο Amor άρχιζε να αντιμετωπίζει απειλές για τη ζωή του, μετά την εμφάνισή σου στην τηλεόραση όπου ζητούσε να καταργηθεί ο νόμος που ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία.

https://youtu.be/GZi8J50oSkE

Η πρώτη απόπειρα έγινε το Σάββατο πάλι με χάπια στο σπίτι του. Η σπιτονοικοκυρά που έφτασε μετά από μισή ώρα βρήκε τον Amor λιπόθυμο στο πάτωμα.“Θέλω να πεθάνω” είχε δηλώσει ο ίδιος.

Αυτή είναι η δεύτερη απόπειρα αυτοκτονίας με τους γιατρούς να υποστηρίζουν ότι οι δυνατότητες επιβίωσης είναι πολύ μικρές.

“Συγγνώμη που παρατάω τα πάντα”, έγραψε ο ίδιος στο Facebook. “Δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω. Δεν μπορώ να αντιμετωπίσω όλες αυτές τις απειλές θανάτου. Ο θάνατος είναι πολύ καλύτερος από την άρνηση…”

Μετά την πρώτη απόπειρα, ο Hamad Sinno, μέλος ενός ροκ συγκροτήματος βοήθησε να ξεκινήσει στο Twitter μια καμπάνια με το hashtag #WeLoveYouAhmed.

Στιγμιότυπο 2016-07-20, 10.09.27 πμ Στιγμιότυπο 2016-07-20, 10.09.33 πμ Στιγμιότυπο 2016-07-20, 10.09.38 πμ

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!