Έκθεση με τίτλο «Proudly African & Transgender» στο «The HUB Events»

12/06/2011
από
antivirus magazine διαφήμιση

Τα δικαιώματα των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων και των τρανσέξουαλ (ΛΟΑΤ) ανήκουν στην ατζέντα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς ο σεξουαλικός προσανατολισμός κάθε προσώπου αποτελεί στοιχείο της ταυτότητάς του και σχετίζεται με την εγγενή του αξιοπρέπεια. Παρόλα αυτά, κάθε μέρα τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ παραβιάζονται. Η Διεθνής Αμνηστία αγωνίζεται για τον τερματισμό των διακρίσεων εις βάρος της κοινότητας των ΛΟΑΤ και την υπεράσπιση του δικαιώματος στη σεξουαλική ταυτότητα.

 

Το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας θέλοντας να ενημερώσει τον κόσμο σχετικά με το δικαίωμα στη σεξουαλική ταυτότητα και τη σημασία της αναγνώρισης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ ως ανθρωπίνων δικαιωμάτων και χρησιμοποιώντας την τέχνη ως μέσο ευαισθητοποίησης, παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο “Proudly African & Transgender” στο “The HUB Events”, Αλκμήνης 5, Κάτω Πετράλωνα, από 08/06/2011 μέχρι και 19/06/2011. Η έκθεση αυτή παρουσιάστηκε πρώτη φορά από το ολλανδικό τμήμα της οργάνωσης, στο Άμστερνταμ καθώς επίσης και στην Κωνσταντινούπολη, τη Σουηδία και την Βαρκελώνη σε διάφορα φεστιβάλ και εκθέσεις.

Η έκθεση αποτελείται από 10 πορτραίτα διεμφυλικών ατόμων-ακτιβιστών που προέρχονται από επτά διαφορετικές χώρες της Ανατολικής και Νότιας Αφρικής. Η έκθεση αποτελεί μια πολιτιστική παρέμβαση για κοινωνική δικαιοσύνη, με τη μορφή πορτραίτων και τις ιστορίες 10 διεμφυλικών ακτιβιστών, οι οποίοι θέλουν να δείξουν τα πρόσωπα τους και να κάνουν τις φωνές τους να ακουστούν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα για όσους παρευρεθούν να γράψουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για την έκθεση και να στείλουν το δικό τους προσωπικό μήνυμα στους 10 Αφρικανούς ακτιβιστές. Το βιβλίο θα μεταφραστεί και τα κείμενα θα σταλούν στους ανθρώπους που απεικονίζονται στα πορτραίτα. Έτσι θα μάθουν πως η φωνή τους έφτασε μέχρι και τη χώρα μας καθώς επίσης και τον αντίκτυπο που είχε!

«Τα διεμφυλικά άτομα από την Αφρική παρέμεναν σιωπηλοί εδώ και πολύ καιρό. Ήμασταν αόρατοι, σαν να μην υπήρχαμε. Σήμερα, πολλοί από εμάς μιλάμε, δείχνουμε τα πρόσωπά μας, γράφουμε και εκφραζόμαστε ανοιχτά. Όταν ο κόσμος δει τα πορτραίτα μας, θα γνωρίζει πλέον ότι η Αφρική έχει διεφυλικά άτομα και ότι αγωνιζόμαστε ενάντια στις διακρίσεις στην ήπειρό μας» γράφει ο Victor Mukasa, υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Ουγκάντα.

Την έκθεση αυτή έχει επιμεληθεί η Gabrielle Le Roux, καλλιτέχνης και ακτιβίστρια, η οποία γεννήθηκε στο Λονδίνο και μεγάλωσε στη Νότια Αφρική. Ως ακτιβίστρια έχει συνεργαστεί με μια σειρά οργανώσεων στη Νότια Αφρική και σε άλλα μέρη του κόσμου για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των διεμφυλικών ατόμων και τον τερματισμού του ρατσισμού και της ομοφοβίας ενάντια σε αυτά.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη δράση της Διεθνούς Αμνηστίας ενάντια στις διακρίσεις εδώ: http://www.amnesty.org.gr/

 

πηγή: transs.gr

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!