#aboycantoo: Η νέα καμπάνια κατά των έμφυλων στερεοτύπων!

15/07/2016

Μια φωτογράφος και μητέρα τριών αγοριών, η Kirsten McGoey, εμπνεύστηκε από τον γιο της Cian που του αρέσουν πράγματα που παραδοσιακά σχετίζονται με τα κορίτσια και έτσι δημιουργήσε τη φωτογραφική εκστρατεία κατά των έμφυλων στερεοτύπων με τίτλο: #aboycantoo.

Μάλιστα, όπως δήλωσε και η ίδια, έχει ευαισθητοποιηθεί ιδιαίτερα από το κίνημα της ισότητας των φύλων, το οποίο μεταξύ άλλων ενθαρρύνει τα κορίτσια να κάνουν πράγματα που έχουν σχεδιαστεί για αγόρια, όπως επίσης και τα αγόρια αντίστοιχα να κάνουν αυτό που αγαπούν.

Screenshot_109

“Το ροζ δεν είναι μόνο για τα κορίτσια και το μπλε δεν είναι μόνο για τα αγόρια, έτσι ούτε ο χορός δεν είναι μόνο για τα κορίτσια και το ποδόσφαιρο για τα αγόρια.” τονίζει η μητέρα του αγοριού.

Screenshot_111

Screenshot_112

“Είμαι η Χιονάτη, αφού δάγκωσε το μήλο”, είπε ο μικρός Cian στη μητέρα του Kirsten μια μέρα κρατώντας ένα μήλο κι ενώ παρίστανε πως λιποθυμά. Eκείνη με τη σειρά της δηλώνει υπερήφανη γι’αυτόν : “Ο γιος μου έχει τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση που έχω δει σε ολόκληρη τη ζωή μου, στο μικρό του σώμα. Με ενέπνευσε ώστε να έχω περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου.”

Screenshot_113

Screenshot_114

Screenshot_115

Screenshot_116

Screenshot_117

 

 




Δες και αυτό!