Θα νομιμοποιηθούν οι gay γάμοι στη Β. Ιρλανδία λόγω Game of Thrones;

05/07/2016

Το “Game of Thrones” αποτελεί πλέον “πονοκέφαλο” για τη Β. Ιρλανδία, καθώς – σύμφωνα με ακτιβιστές των LGBT+ δικαιωμάτων- αν δεν νομιμοποιηθούν οι ομόφυλοι γάμοι στη χώρα η παραγωγή της δημοφιλούς σειράς στη Β. Ιρλανδία κινδυνεύει.

Μάλιστα αν η σειρά σταματήσει να “γυρίζεται” εκεί, η Β. Ιρλανδία θα χάσει το ποσό των 8,6 εκατομμυρίων (ανά έτος) μόνο από τον τουρισμό.

Αξίζει να σημειώθει, πως σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, το 70% των κατοίκων της Β. Ιρλανδίας υποστηρίζει τους gay γάμους

Για το θέμα μίλησε ο υπεύθυνος υπεράσπισης και πολιτικής του “Rainbow Project.”, Gavin Boyd:

“Κάθε άλλη χώρα που μας περιβάλλει, η Αγγλία, η Σκωτία, η Ουαλία, η Ιρλανδία, η Ισλανδία, έχουν όλες gay γάμους…”

Screenshot_56

“Στηριζόμαστε σε μεγάλο βαθμό από τις επενδύσεις και έχουμε μια κινηματογραφική βιομηχανία που “ανθεί”. Δε θέλουμε οι εταιρίες, όπως η HBO (σ.σ το κανάλι όπου προβάλλεται η σειρά) που έχουν μια σαφή θέση υπερ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να πάνε κάπου άλλου.”

Ενώ πρόσθεσε: “Ένα ποσοστό εταιριών έχουν εγείρει ερωτήματα για το γεγονός πως η Β.Ιρλανδία δεν έχει ισότητα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χάσουμε επενδύσεις,να χάσουμε τα συμβόλαια που έχουμε ήδη εδώ. Η Β. Ιρλανδία θεωρείται ένα μέρος όπου οι Ευρωπαϊκές αξίες της ισότητας και της ίσης μεταχείρισης δε γίνονται σεβαστές. Και αυτό μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα που ούτε καν μπορούμε να προβλέψουμε.”

Από την πλευρά του, ένας εκ των ιθυνόντων του καναλιού HBO τόνισε τα εξής:

“Το HBO είναι κατηγορηματικά αντίθετο απέναντι σε κάθε μορφή διάκρισης, συμπεριλαμβανομένης και της διάκρισης με βάση τοn σεξουαλικό προσανατολισμό.”

 




Δες και αυτό!