Η Ιαπωνία λέει στους εργοδότες ότι οι διακρίσεις εναντίον των LGBT+ είναι μια μορφή σεξουαλικής κακοποίησης

05/07/2016

Το ιαπωνικό Υπουργείο Εργασίας σε οδηγό του για εργοδότες ορίζει τις διακρίσεις εναντίον των lgbt, ως μια μορφή σεξουαλικής κακοποίησης.

Μέχρι στιγμής, o οδηγός ορίζει τη σεξουαλική κακοποίηση ως οποιαδήποτε χρήσης γλώσσας ή ενέργειας σεξουαλικής φύσης που κατευθύνεται προς ή μεταξύ των εργαζομένων, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν συμπεριληφθεί αναφορές στην LGBT+ κοινότητα.

Από το 2017 όμως θα συμπεριληφθούν αναφορές για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου στον οδηγό.

Αξίζει να σημειωθεί πως ομόφυλες σεξουαλικές επαφές είναι νόμιμες στην Ιαπωνία και τα gay άτομα μπορούν να υπηρετούν στο στρατό, όμως δεν υφίσταται νομική αναγνώριση των ομόφυλων σχέσεων, τα LGBT+ άτομα δεν επιτρέπεται να τεκνοθετήσουν, ενώ υπάρχει μεγάλο “κενό” όσον αφορά τους νόμους κατά των διακρίσεων που υποκείνται τα LGBT+ άτομα.

Ο Fern Nigai, διευθύνων σύμβουλος της επιχειρηματικής κοινότητας του Hong Kong δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Ο καθορισμός των διακρίσεων εναντίον των LGBT+ ατόμων ως σεξουαλική κακοποίηση είναι ένα στενό πλαίσιο και θα μπορούσε να οδηγήσει σε προκατάληψη και όπως και σε κάθε άλλη διάκριση που θα φέρει τη “ταμπέλα” της σεξουαλικής κακοποίησης.”

Πρέπει να υπάρξει ένα πιο κατανοητό πλαίσιο για την προστασία των σεξουαλικών μειονοτήτων, στη βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου, συμπεριλαμβανόντας ολοκληρωμένες πολιτικές κατά των διακρίσεων.”

“Η σεξουαλική κακοποίηση είναι ένα μονο στοιχείο των διακρίσεων.” λέει η Kate Vernon.

 

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!