Ο δήμος Κωνσταντινούπολης απαγορεύει το pride για λόγους ασφαλείας

17/06/2016

Ο δήμος της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει τη διεξαγωγή της παρέλασης pride που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, προκειμένου να «διατηρηθεί η ασφάλεια και η δημόσια τάξη».

Η δημοτική αρχή της Κωνσταντινούπολης ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι έλαβε γνώση για τα σχέδια διεξαγωγής της παρέλασης στις 26 Ιουνίου, αλλά κάλεσε τους διοργανωτές να την ανακαλέσουν και να συμμορφωθούν με τις προειδοποιήσεις που έχουν εκδώσει οι δυνάμεις ασφαλείας.

Παρά το «πάγωμα» της παρέλασης, ωστόσο, οι οργανώσεις LGBT τονίζουν ότι «ανεξαρτήτως απειλών και απαγόρευσης εμείς θα κάνουμε παρέλαση στην Κωνσταντινούπολη για τα δικαιώματά μας».

Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσιεύματα η απόφαση ελήφθη έπειτα από πιέσεις ακροδεξιών οργανώσεων που ζητούσαν πάση θυσία την απαγόρευση.

Όπως αναφέρει το Al Jazeera σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής της νεανικής ομάδας του ακροδεξιού Κόμματος Μεγάλης Ενότητας (BBP), δεσμεύθηκε ότι δε θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση.

«Αγαπητοί κρατικοί αξιωματούχοι, μην μας κάνετε να συμφωνήσουμε μαζί τους. Είτε θα κάνετε εσείς ό,τι είναι απαραίτητο, είτε θα το κάνουμε εμείς. Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε κάθε ρίσκο. Θα αποτρέψουμε άμεσα την παρέλαση ώστε να μην διεξαχθεί», είχε πει ο Κουρσάτ Μιτζάν, επικεφαλής της ομάδας νέων του κόμματος της Κωνσταντινούπολης.




Δες και αυτό!