Χ. Κλίντον: “Δεν μπορούμε να δαιμονοποιούμε τον μουσουλμανικό λαό”

16/06/2016

Το δικό της μήνυμα έστειλε η Χίλαρι Κλίντον, μέσα από τον λογαριασμό της στο Facebook, με αφορμή την πολύνεκρη επίθεση στο Ορλάντο.

“Θέλω να το πω αυτό σε όλους τους ΛΟΑΤ που θρηνούν σήμερα στη Φλόριντα και σε ολόκληρη τη χώρα μας: Έχετε εκατομμύρια συμμάχων στο πλευρό σας. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Να είμαστε υπερήφανοι. Δεν υπάρχει καλύτερη επίπληξη στους τρομοκράτες και σε όλους εκείνους που μισούν».

Επιπλέον, η πρώην υπουργός κάλεσε τους αμερικανούς να απομακρυνθούν από τυχόν αντίποινα και ισλαμοφοβικές πράξεις, καθώς στατιστικές για την εγκληματικότητα δείχνουν ότι τα εγκλήματα μίσους τριπλασιάστηκαν μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι και το Σαν Μπερναρντίνο.

“Δεν μπορούμε να δαιμονοποιούμε τον μουσουλμανικό λαό. Η φλεγμονώδης αντι-μουσουλμανική ρητορική πονάει τη συντριπτική πλειοψηφία των μουσουλμάνων που αγαπούν την ελευθερία και μισούν την τρομοκρατία”. 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!