LGBT άτομα από όλο το κόσμο έκαναν coming out μετά το μακελειό στο Gay Club “Pulse”

14/06/2016

Αρκετά LGBT άτομα από όλο το κόσμο έκαναν coming out στα social media μετά το μακελειό στο Gay Club Pulse στο Ορλάντο. Μερικά εξ αυτών μίλησαν στο buzzed.

Ashley Connick

Ο Ashley Connick, είναι 28 χρονών, δικηγόρος και ζει με τη γυναίκα του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,λίγο μετά το μακελειό στο Orlando έκανε coming out στο twitter ως bisexual ανεβάζοντας τη σημαία αμφιφυλόφιλης υπερηφάνειας με την εξής λεζάντα:

” Ποτέ δεν ήμουν “out”. Αλλά σήμερα στέκομαι δημόσια και με υπερηφάνεια με τα αδέρφια μου όλων των φύλων σε όλο το κόσμο.”

ασλι

ασλι1

Ο Ashley δήλωσε στο buzzfeed:

Διαβάζοντας τα νέα χθες στεναχωρήθηκα τόσο για την εισβολή σε ένα ασφαλές μέρος. Και αισθάνθηκα επίσης ότι χρειάζεται λίγη ακόμα ορατότητα και ο κόσμος να καταλάβει ότι όλοι χρειάζονται να είναι ασφαλείς, και οτι παντού υπάρχουν άτομα που επηρεάζονται και τα οποία είναι μέλη αυτή της κοινότητας.”

Επίσης τόνισε ότι με αυτή του την πράξη ήθελε να αποδείξει πως η lgbt κοινότητα είναι μεγαλύτερη απ’όσο φαντάζονται και πως πρέπει να σταματήσουν μερικοί να περιθωριοποιούν την κοινότητα.

Ενώ συνέχισε λέγοντας : ” Αισθάνθηκα τέτοια σύνδεση με το γεγονός, που σκέφτηκα πως είχε έρθει η ώρα.”

” Επηρέαστηκα πιο πολύ απ’ότι αν ίσως ήμουν εκεί.”

Αξίζει να αναφέρουμε,πως η σύζυγος του γνώριζε για εκείνον κάποια πράγματα γι’αυτό,αλλά πολλοί φίλοι του και η οικογένεια του δεν ήξεραν τίποτα:

” Όλοι ήταν υπέροχοι” προσθέτει, ” Δεν είχα να αντιμετωπίσω κάποια ακραία αντίδραση. Άτομα που δε γνωρίζω και δεν έχω συναντήσει ποτέ,μου είπαν πως είναι υπερήφανοι και το εκτιμούν,και αυτό κάπως έκανε τη ζωή μου πιο εύκολη.”    ” Έστειλα το tweet καθώς επίσης και πολλά μηνύματα στους κοντινούς μου φίλους. Και εκείνοι ήταν υπέροχοι,μου έκαναν ερωτήσεις αλλά με τόσο ευγενικό τρόπο. Μόλις με ρώτησαν αν η σύζυγος μου είναι ΟΚ με αυτό. Μόλις μου είπαν ότι αυτό δεν αλλάζει τίποτα, που είναι και αυτό υπέροχο.  Σου δίνει την ασφάλεια που θέλεις.”

Ο Connick έκανε λόγο πως πρέπει να ενημερώσει τα άτομα που δεν είδαν το tweet του ή διάβασαν τα mail που τους έστειλε:  ” Θα έχει δύο μέρη ή θα είναι μια διαδικασία με πολλά μέρη. Υπάρχουν πολύ λίγα άτομα που γνωρίζω καλά στην προσωπική μου ζωή,τα οποία τα γνώριζα πριν εγγραφώ στο twitter. Άρα το επόμενο στοίχημα θα είναι στο επόμενο επίπεδο,δηλαδή να το πω στους υπόλοιπους που ξέρω.”

Μάλιστα,είπε πως θα κάνει coming out και στην οικογένεια του.

Επιπλέον, τόνισε πως με το δημόσιο coming out του θέλει επίσης να αυξήσει τηνορατότητα των αμφιφυλόφιλων ατόμων:

Αν είχα σχέση με άντρα ή ένα trans άτομο θα ήμουν αμέσως
“ορατό” μέλος της κοινότητας αλλά είσαι τόσο “αόρατος ” όταν είσαι σε μια ετερόφυλη σχέση. Δεν σημαίνει αυτό βέβαια πως δεν έχεις προνόμιο, αλλά σίγουρα θέλεις να είσαι “ορατός.” “

Τέλος, ο 28χρόνος δικηγόρος αναφέρθηκε και στις δυσκόλιες που αντιμετωπίζουν τα lgbt άτομα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,καθώς η ομοφυλοφιλία τιμωρείται.

Logan Kenny, 15 ετών.

Ο Logan έγραψε τα εξής στο twitter μετά τη σφαγή στο Ορλάντο:

Έκανα coming out στη μητέρα μου. Πήγε πολύ καλά.

Ενώ δήλωσε στο buzzfeed:

Συνειδητοποίησα πως ήρθε η ώρα να προσφέρω τη στήριξη μου και επείδη πίστευα πως δεν θα ήμουν ποτέ 100% έτοιμος έκανα coming out στη μητέρα μου.

Μάλιστα, η μητέρα του είπε: ” Είμαι τόσο υπερήφανη για εκείνον και αισθάνομαι τιμή που μου το είπε. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη που έχει την ωριμότητα να αναγνωρίζει πως αισθάνεται και να υποστηρίζει αυτά που πιστεύει. Είμαι τόσο ευτυχισμένη,που το έκανε αυτό.”

 

κεννυ

 

Marlyn,19

Η 19χρονη Marlyn έκανε το δικό της coming out στο twitter,λέγοντας:

” Πιστεύω πως δεν φοβάμαι πια, lol,  να κάνω coming out ως bi, η οικογένεια μου και οι συγγενείς μου θα με μισήσουν γι’αυτό.”

Ενώ ανέφερε στο buzzfeed : ” Θα ήθελα να πω ότι το να είσαι queer είναι πολύ όμορφο πράγμα και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τον ευατό μας. Τα μέλη της LGBTQIA+κοινότητας είναι πανέμορφα, είναι πολύ ταλαντούχα, πολύ καλλιτεχνικά και είναι παιδιά που έχουν οικογένειες που τα στηρίζουν γι ‘αυτό που είναι και πρέπει να έχουν ευγνωμοσύνη γι’αυτό. “

λλ

 

Oceane,17

Η 17χρονη Oceane και εκείνη με τη σειρά της, έκανε  coming out  ως pansexual στο twitter:

” Η αγαπήμενη  σας pan πριγκίπισσα σας λέει γειά.”

” Γεια σου μαμά,να κάτι που δεν ήξερες για εμένα.” είπε

ose

Jack Gebben,18 και Jason Kent,18

Ο Jack και ο Kent, είναι ένα νεαρό ζευγάρι και οι δύο στην ηλικία των 18 ετών. Μοιράστηκαν στο twitter κοινές φωτογραφίες τους με την εξής λεζάντα :΄

” Η βία δεν θα μας κάνει να σωπάσουμε. Δε θα μας σταματήσει από το να μοιραζόμαστε την αγάπη μας.”

Επίσης,δήλωσαν : ” Ως γκει ζευγάρι σ’έναν κόσμο γεμάτο μίσος και μοιράζομαστε τέτοια αγάπη και τίποτα βίαιο όπως η επίθεση στο Ορλάντο θα μας κάνει να σωπάσουμε. Αυτό που συνέβη το προηγούμενο σαββατοκύριακο ήταν τραυματικό και επίπονο για όλη τη γκέι κοινότητα.  Ο πόνος μας πάει σε κάθε ένα θύμα ,και τις οικογένειες του,τους φίλους του που θρηνούν.

Η βία δε θα νικήσει ποτέ. Μπορεί να γίνονται επιθέσεις αλλά η βία δεν θα κυριαρχήσει. Είμαστε τόσο δυνατοί και σταθούμε απέναντι στη βία δίνοντας πίσω δύο φορές περισσότερη αγάπη, οι σκέψεις μας είναι με όλους που οι ζωές τους επηρεάστηκαν από αυτή τη τραγωδία, αλλά η αγάπη κυριαρχεί στο μίσος. Αγαπάτε δυνάτα και αγαπάτε πάντα.”

Emeli Avaloz,18

Και η Emeli μοιράστηκε στο twitter κοινές φωτογραφίες με την κοπέλα της αναφέροντας:

” Δε θα φοβηθώ να ζήσω στη British Columbia εξαιτίας μερικών ηλίθιων ομοφοβικών. Είμαι υπερήφανη γι’αυτό που είμαι και θα είμαι πάντα.”

” Θα ήθελα να πω στους ανθρώπους να μη ζούν ποτέ με το φόβο γιατί αν το κάνουν αυτό σημαίνει πως οι άλλοι νίκησαν.  Πρέπει να είμαστε ένα όλοι μαζί.”

λλ;

Nora Dame,18

Και η Nora Dame δημοσίευσε στο twitter φωτογραφίες με την κοπέλα της λέγοντας:

” Γιατί τα δικαιώματα μας δεν είναι υπό συζήτηση. Γιατί υπάρχουμε,γιατί είμαστε σημαντικοί.”

” Υπάρχει παραπάνω στίγμα όταν είσαι… LGBTQ και όχι λευκός. Είναι σημαντικό να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και γι’αυτό το θέμα ειδικά μετά από τις επιθέσεις που έγιναν γιατί λάμβανε χώρα βράδια με μουσική από τη Λατινική Αμερική και κατά τη διάρκεια ενός μήνα που έχει “ρίζες” μεταναστευτικές.”

νο

 

 




Δες και αυτό!