Γιώργος Καπουτζίδης: “Κανείς δε γεννήθηκε με μίσος. Δε γεννιέσαι μ’ αυτό, το μαθαίνεις. Το διδάσκεσαι”

13/06/2016

Ο Γιώργος Καπουτζίδης στέλνει το δικό του μήνυμα κατά της ομοφοβίας, με αφορμή την επίθεση σε gay bar στο Ορλάντο όπου έχασαν τη ζωή τους 50 άτομα και τραυματίστηκαν 53. Ο δημοφιλής ηθοποιός και σεναριογράφος ανέβασε στο Instagram ένα χαρακτηριστικό καρέ από την «Εθνική Ελλάδος» και έγραψε τα εξής:

«Κανείς δε γεννήθηκε με μίσος. Δε γεννιέσαι μ’ αυτό, το μαθαίνεις. Το διδάσκεσαι. Στο σπίτι, στο σχολείο, στην τηλεόραση. Υπάρχει παντού, κρυμμένο και στα πιο αθώα πράγματα. Σε ένα ανέκδοτο που θα πει κάποιος φίλος σε μια παρέα, σε χαλαρές συζητήσεις που θα ακούσεις σε μια ψυχαγωγική εκπομπή με συνεντεύξεις η με κους κους. Κανείς δεν το αποκαλεί μίσος. Το λένε πλάκα, άποψη, ειλικρίνεια, ελευθερία λόγου, βρίσκουν διάφορα όμορφα ονόματα για να μην το αποκαλέσουν μίσος. Και στο διδάσκουν. Όπως το έχουν διδαχτεί κι αυτοί. Και υπάρχει παντού. Σιγοβράζει. Και ξεσπά. Άλλοτε γίνεται μια βρισιά που θα ακούσεις στο δρόμο, άλλοτε μια ζωγραφιά που θα βρεις στην πόρτα σου, και σε κάποιες περιπτώσεις, γίνεται και σφαίρα. Προσπαθώ συνεχώς να το εντοπίσω και να το βγάλω απ’ τη ζωή μου. Και μαζί, και όλους αυτούς τους ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να το διδάξουν, άθελα τους ή και ηθελημένα».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!