Queer Theatre Awards 2016: Η τελετή απονομής

07/06/2016

Tα περήφανα Queer Theatre Awards V (V for Visibility) της Αθήνας συνεχίζουν για 5η χρονιά την αποστολή τους για αύξηση της ορατότητας των LGBTQI θεματικών στο θέατρο. Τα βραβεία αποτελούν επίσημο event του Athens Pride Week, υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Athens Pride.

“Σκοπός των βραβείων δεν είναι να θέσουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο «gay» και στο «straight» θέατρο, αλλά να αναδείξουν τις προσπάθειες για την περήφανη παρουσία και προβολή queer χαρακτήρων και θεματικών σε παραστάσεις, στον απόηχο μιας πρόσφατης δύσκολης χρονικής περιόδου όπου αυτές γίνονταν συχνά στόχος επιθέσεων μίσους, λογοκρισίας και περιθωριοποίησης”.

H φετινή τελετή απονομής θα λάβει χώρα στο ιστορικό Θέατρο Κνωσός, την Τρίτη 7 Ιουνίου (8.30 μ.μ) σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κομνηνού, με παρουσιαστές το θεατρικό gay ζευγάρι της χρονιάς, Μίνωα Θεοχάρη και Δημήτρη Μακαλιά. Στη σκηνή των βραβείων επιστρέφει για δεύτερη χρονιά και η νέα δημοφιλής drag queen της Αθήνας, Φιλοθέη, μαζί με τις Chraja και Holly Grace. Λαμπεροί παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι οι ηθοποιοί Μίνως Θεοχάρης και Δημήτρης Μακαλιάς, το θεατρικό gay ζευγάρι της χρονιάς από την επιτυχημένη παράσταση «Smiley».

Η δεκάδα των υποψήφιων παραστάσεων για το μεγάλο βραβείο δίνουν μια αντιπροσωπευτική εικόνα του φετινού πλούσιου ρεπερτορίου, από εντυπωσιακές παραγωγές διάσημων musical, μοντέρνα ανεβάσματα σε σημαντικά κομμάτια της διεθνούς queer λογοτεχνίας και μια πληθώρα από νέα ελληνικά έργα σε μικρές και εναλλακτικές σκηνές. Ανάμεσα στις παραστάσεις με σημαντικές υποψηφιότητες φέτος ξεχωρίζουν οι «Οι Αναστατώσεις του Οικότροφου Τέρλες», «Victor/Victoria», «Γιορτή», «Happy Ντεθ Day», «Ο Κύριος του Τζακ», «Μηχανικοί Καταρράκτες», «Ντε Σαντ στη Ζυστίν», «Περί Φύσεως», «Σκοτεινή Πέτρα», «Smiley», «Συνέβη σε Χάλκινη Άμμο» και «Την Λένε Εύα».

H σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!