Διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι στο Pride του Τελ Αβίβ (βίντεο)

04/06/2016
Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Περίπου 200.000 άνθρωποι έλαβαν μέρος στο φετινόPride στο Τελ Αβίβ, που παραδοσιακά είναι η μεγαλύτερη παρέλαση για τα LGBT δικαιώματα στη Μέση Ανατολή.

Μεγάλος αριθμός τουριστών βάδισε μαζί με δεκάδες χιλιάδες μέλη της ισραηλινής  LGBT κοινότητας. Στην πορεία έλαβε μέρος και ο ανοιχτά gay βουλευτής του κόμματος Λικούντ Αμίρ Οχάνα, ο οποίος είχε δεχτεί απειλές για τη ζωή του πριν την παρέλαση, ενδεχομένως για το γεγονός ότι ανήκει σε συντηρητική πολιτική παράταξη.

Το Ισραήλ είναι σε γενικές γραμμές ανεκτικό απέναντι στην ομοφυλοφιλία και το Τελ Αβίβ έχει αναδειχτεί σε ένας από τους πλέον φιλόξενους προορισμούς για τους gay σε μία περιοχή όπου οι ομοφυλόφιλοι συχνά διώκονται ή ακόμα και θανατώνονται για τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους.

Ωστόσο, πιο συντηρητικά μέλη της ισραηλινής κοινωνίας αντιμετωπίζουν με έχθρα την ομοφυλοφιλία. Στην Ιερουσαλήμ, η ετήσια πορεία του Pride είναι μικρή, ενώ το 2015 ένας υπερορθόδοξος εβραίος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου μία κοπέλα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.




Δες και αυτό!