Γαλλία : Συζήτηση στο Κοινοβούλιο για την αναγνώριση του γάμου ατομών ιδίου φύλου

09/06/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Οι συζητήσεις ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης στο Γαλλικό του Κοινοβούλιο μετά από την πρόταση νόμου που κατέθεσε ο σοσιαλιστής βουλευτής ( Σοσιαλιστικό Κόμμα / PS ) Patrick Bloche, για «αναγνώριση, μέσα στον αστικό κώδικα, του γάμου που συμβάλλεται από τα δύο πρόσωπα ιδίου φύλου». Πρόκειται για την πρώτη φορά που σχετικό σχέδιο νόμου φτάνει στο Γαλλικό Κοινοβούλιο.

Ο υπουργός δικαιοσύνης Michel Mercier (του κυβερνώντος κόμματος UMP ) έχει εκφράσει την αντίθεση της κυβέρνησης στο άνοιγμα γάμου στις ενώσεις ιδίου φύλου, που εκτιμά ότι ο γάμος αποτελεί «ένα κοινωνικό σύμβολο», το οποίο πρέπει να διακρίνει κάποιος από «άλλους τύπους ενώσεων».

«Αυτή η συζήτηση αποτελεί ευκαιρία για να δείξει η κοινωνία μας τη προσήλωση στο γάμο, για την ασφάλεια που φέρει σε σχέση με τους άλλους τύπους ενώσεω ν και για το κοινωνικό σύμβολο που αντιπροσωπεύει», δήλωσε ο υπουργός δικαιοσύνης στη συζήτηση. Για τον υπουργό δικαιοσύνης ο γάμος «αποτελεί ένα θεσμό, στη βάση του οικογενειακού κυττάρου» .

Μόνο πέντε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος UMP ήταν παρόντες στο κοινοβούλιο στην αρχή της συζήτησης, αλλά μερικοί άλλοι επέλεξαν να έρθουν κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Όλοι οι βουλευτές του κόμματος UMP, του Προέδρου Nicolas Sarkozy, εξέφρασαν την αντίθεση τους, με την εξαίρεση του Franck Riester ( στη φωτογραφία δεξιά ), εκλεγμένου της Seine-et-Marne, και της Henriette Martinez, βουλευτίας των Hautes-Alpes, οι οποίοι χειροκροτήθηκαν από την αριστερά όταν δήλωσαν υπέρ του σχεδίου νόμου το οποίο στα μάτια τους αποτελεί « σημαντική πρόοδο στην ισότητα των δικαιωμάτων ».

Τα διαφορετικά κόμματα της αριστεράς αντιπροσωπεύθηκαν κατά ένα μεγάλο μέρος. Η συζήτηση εισήχθη από τον βουλευτή Patrick Bloche (Σοσιαλιστικό κόμμα / PS ), βουλευτή του Παρισιού, συντάκτη του νόμου του pacs το 1999, και εισηγητής της πρότασης νόμου.

Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 14 Ιουνίου.

Την παραμονή ΛΟΑΔ οργανώσεις διαδήλωσαν έξω από το Γαλλικό Κοινοβούλιο για την ισότητα των δικαιωμάτων τους. Μάλιστα οι ΛΟΑΔ οργανώσεις, με την οργάνωση που συγκεντρώνει τις περισσότερες από αυτές καλούν τους συμμετέχοντες στο φετινό Pride του Παρισιού να συμμετάσχουν γιατί “Φέτος παρελαύνουμε, του χρόνου ψηφίζουμε”. Οι ΛΟΑΔ οργανώσεις στη Γαλλία, περιμένουν να δουν ποιοί βουλευτές θα ψηφίσουν υπέρ του σχεδίου νόμου ώστε να τους στηρίξουν και αυτοί με τη σειρά τους στις εκλογές του 2012.

Το περιοδικό μας, με ανταποκρίσεις από το Παρίσι και με το δίκτυο συνεργατών του περιοδικού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα σας ενημερώνει συνεχώς και για όλα τα ΛΟΑΤ θέματα τα οποία προκύπτουν από την προεκλογική περίοδο και τις Γαλλικές Προεδρικές Εκλογές.

 Οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία θα πραγματοποιηθούν στις 22 Απριλίου και 6 Μαιου 2012 .

Διαβάστε και τα άρθρα :

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!