Αποζημίωση ύψους 80.000 δολλαρίων σε ζευγάρι γυναικών επειδή φιλήθηκαν

23/05/2016

Η Courtney Wilson και η Taylor Guerrero, οι οποίες συνελήφθησαν στη Χονολουλού κατά τη διάρκεια των διακοπών τους επειδή φιλήθηκαν, θα λάβουν από τη χαβανέζικη πολιτεία αποζημίωση ύψους 80.000 δολλαριών. Ένας αστυνομικός τις είδε να φιλιούνται καθώς ψώνιζαν σ’ένα σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε το ζευγάρι, ο αστυνομικός φώναξε στις κοπέλες ” Σταματήστε.” , “Πηγαίνετε κάπου αλλού.”

Η Guerrero είπε πως κρατιόντουσαν χέρι-χέρι, αγκαλιάστηκαν και μετά η μια στην άλλη έδωσε ένα φιλί. Έπειτα στο ταμείο που πλήρωναν για το φαγητό τους ο αστυνομικός Bobby Harisson τις πλησίασε και αρπάξε την Wilson από τον καρπό. Όταν η ίδια προσπάθησε να καλέσει τον αριθμό έκτακτης ανάγκης ξέσπασε καβγάς μεταξύ τους. Μετά από όλα αυτα, ο Harisson τις συνέλαβε για επίθεση κατά αστυνομικού οργάνου, πέρασαν τρεις ολόκληρες ημέρες στο κρατητήριο και τελικά αφέθηκαν ελεύθερες.

Η υπεύθυνη τύπου του αστυνομικού τμήματος,Michelle Yu, δήλωσε στο Associated Press :

“Η εσωτερική έρευνα ολοκληρώθηκε, οι κατηγορίες δεν ευσταθούν.”

Μάλιστα απόκαλυψε ότι ο εν ο λόγω αστυνομικός δεν κατηγορείται, όμως συνταξιοδοτήθηκε πριν τη λήξη της έρευνας.

Δυστυχώς όμως το ζευγάρι μετά από αυτή την περιπέτεια δεν είναι πια μαζί. Η Wilson επέστρεψε στο Los Angeles αλλά η Guerrero απόφασισε να παραμείνει στη Χονολουλού.

Τέλος, η Wilson είπε τα εξής στο Associated Press:

“Είμαι χαρούμενη που τελείωσε όλο αυτό, αλλά την ίδια στιγμή θέλαμε ο αστυνομικός να έρθει αντιμέτωπος με κάποιες επιπτώσεις.”

Ειρήνη Κ.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!