Μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων (ΕΤC)  έγινε η IGLTA (Διεθνής Ένωση Ταξιδίων για gay και λεσβίες), σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας.

Οι IGLTA και ETC οραματίζονται έναν κόσμο όπου όλοι οι ταξιδιώτες θα νιώθουν καλοδεχούμενοι, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους.

«Όταν κοιτά κανείς την πορεία του φιλικού νομοθετικού πλαισίου προς την κοινότητα LGBT και της ισότητας στο γάμο, παρατηρεί ότι οι περισσότεροι προορισμοί που ανοίγουν το δρόμο είναι Ευρωπαϊκοί», επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της IGLTA, John Tanzella. «Επιθυμούμε να στηρίξουμε τους τουριστικούς μας συμμάχους και ανυπομονούμε να εργασθούμε πιο στενά με την ETC στην προώθηση των ταξιδίων φιλικών προς την κοινότητα ταξιδιωτών LGBT σε πολλούς διαφορετικούς και ενδιαφέροντες προορισμούς της Ευρώπης».

«H Ευρώπη είναι ένας φιλόξενος προορισμός που δέχεται τη διαφορετικότητα και η ETC εργάζεται στενά με τα μέλη της προκειμένου να διασφαλίζει οτι οι αξίες της Ευρώπης σχετικά με την ισότητα και την δεκτικότητα αντικατοπτρίζονται στην εικόνα μας ως τουριστικού προορισμού», επισήμανε από την πλευρά του ο εκτελεστικός διευθυντής της ETC, Eduardo Santander και τόνισε οτι η συνεργασία της Επιτροπής με την IGLTA αποτελεί πυλώνα της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της στην αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας του ευρωπαϊκού τουριστικού κλάδου.

Η ETC αποτελείται από 32 ευρωπαϊκά εθνικά τουριστικά γραφεία.