Brussels Pride 2016: Ένα πολύχρωμο Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες

10/05/2016

Από τις 30 Απριλίου όλα τα χρώματα του Pride έχουν “κατακτήσει” αυτή την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Η υπηρεσία δημόσιας μεταφοράς των Βρυξελλών (STIB) αποφάσισε να “κυκλοφορήσει” ένα τραμ και ένα λεωφορείο στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Για να γίνει μάλιστα η νύχτα ακόμη πιο όμορφη το Grand-Place μαζί με άλλα δημόσια κτήρια φωτίζονται σε rainbow χρωματισμούς.

Στις 14 Μαϊου μαι αξέχαστη pride παρέλαση θα ξεκινήσει στο κέντρο των Βρυξελλών. Η βελγική πρωτεύουσα φιλοξενεί την 21η Pride διοργάνωσή της, με το Visit.brussels να στηρίζει τον θεσμό από το 2012. Αυτόν τον χρόνο η διοργάνωση θα διεξαχθεί στο Mont des Art, όπου όλα έχουν συντονισθεί για έναν υπέροχο εορτασμό.

Η La DIVA θα δώσει το έναυσμα για αυτή την εορταστική μέρα, με την ερμηνεία της στο νέο ύμνο Pride (Η αγάπη είναι στο δρόμο του), ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι που θα γίνει αναμφίβολα ένα κλασικό.

Η παρέλαση θα κατεβεί στο κέντρο της πόλης στις 14 Μαΐου.Ο εορτασμός θα κρατήσει μέχρι αργά το βράδυ σχεδόν παντού στην πόλη. Όχι μόνο στο Mont des Arts, αλλά και στο Gay Village με την οδό Rue du Marché au Charbon και Rue des Pierres, καθώς και από την άλλη πλευρά του Grand-Place στο μικρό Rue au Beurre.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για να περάσετε όλη την εβδομάδα στις Βρυξέλλες, στο ρυθμό του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας που έχει τόσες πολλές θαυμάσιες εμπειρίες να προσφέρει μέσα στο Σαββατοκύριακο!

Όλες οι πληροφορίες για το Pride www.pride.be
Πρόσθετες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην www.visit.brussels/gay ή www.visit.brussels/lesbian

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!