Ταϊλάνδη: To ομόφυλο ζευγάρι που κατάφερε να «κερδίσει» την επιμέλεια της κόρης του

28/04/2016

Θετική ήταν η δικαστική απόφαση για ένα ομόφυλο ζευγάρι, που είχαν καταφύγει στην Ταϊλάνδη για να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας.

Ο Αμερικανός Gordon Lake και ο Ισπανός σύζυγός του, Manuel Santos, ταξίδεψαν στην Ταϊλάνδη, όπου μέσω ειδικού γραφείου είχαν κανονίσει να αποκτήσουν παιδί από παρένθετη μητέρα. Πράγματι, το γραφείο «New Life» βρήκε την Patidta Kusolsang, η οποία τον Ιανουάριο του 2015 έφερε στον κόσμο την μικρή Κάρμεν. Το ωάριο προερχόταν από ανώνυμη δότρια και όχι από την παρένθετη μητέρα, γεγονός που βοήθησε τους γονείς να ληφθεί υπέρ τους η απόφαση του δικαστηρίου.

Όμως, ενώ η παρένθετη μητέρα έδωσε στο ζευγάρι των αντρών την Κάρμεν, αμέσως μόλις γεννήθηκε και το ζευγάρι βγήκε από το μαιευτήριο έχοντας αγκαλιά το παιδί του, αργότερα αρνήθηκε να υπογράψει τα έγγραφα για να αποκτήσει η Κάρμεν διαβατήριο και να φύγει από την Ταϊλάνδη. Η Patidta δήλωσε ότι δεν γνώριζε πως έγινε παρένθετη μητέρα για ένα ομόφυλο ζευγάρι και υποστήριξε ότι «ανησυχεί για την ανατροφή της Κάρμεν».

Ο 41χρονος Lake και ο συνομήλικος σύζυγός του, ανέφεραν ότι έμειναν έκπληκτοι με την απόφαση της παρένθετης μητέρας, αφού οι ίδιοι είχαν ενημερώσει το γραφείο για την οικογενειακή τους κατάσταση. Το ζευγάρι όλο αυτό το διάστημα παρέμενε στην Ταϊλάνδη και διεκδικούσε δικαστικά την κόρη του.
Την Τρίτη το αρμόδιο δικαστήριο στην Μπανγκόκ αποφάσισε να δοθεί η επιμέλεια της Κάρμεν στο ζευγάρι και έκρινε ότι το παιδί δεν έχει καμία βιολογική σχέση με την παρένθετη μητέρα. Ο Lake δήλωσε ενθουσιασμένος με την απόφαση και ανέφερε στην σελίδα του στο Facebook ότι η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση αποτελεί νίκη για την ΛΟΑΤ κοινότητα

πηγή: protothema.gr




Δες και αυτό!