Γαλλία : «Υπουργός σε όργια µε ανήλικα αγόρια»

02/06/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στον πολιτικό κόσμο της Γαλλίας η δήλωση του πρώην υπουργού Παιδείας (2000 – 2004) της κυβέρνησης Ραφαρέν, Λικ Φερί, που ανέφερε σε συνέντευξή του το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι γνωρίζει για την περίπτωση πρώην υπουργού ο οποίος «πιάστηκε» στο Μαρακές του Μαρόκου σε ομαδικό όργιο με «μικρά αγοράκια».

Ο γάλλος πρώην υπουργός Λίκ Φερί κατηγόρησε τη Δευτέρα το βράδυ έναν άλλον πρώην υπουργό ότι είχε σχέσεις παιδεραστίας στο Μαρόκο, χωρίς όμως να τον κατονομάσει, λέγοντας ότι έχει “μαρτυρίες” για την υπόθεση αυτή από την πλευρά των “των αρχών του κράτους στο ανώτερο επίπεδο”, συμπεριλαμβανομένου και ενός πρωθυπουργού.

“Την υπόθεση αυτή μου την διηγήθηκαν ανώτερες κρατικές αρχές, και κυρίως ο πρωθυπουργός”, πρόσθεσε, χωρίς να αναφέρει το όνομα του συγκεκριμένου επικεφαλής της κυβέρνησης.

Σε μια εκπομπή του δικτύου Canal+ αφιερωμένη στα σεξουαλικά σκάνδαλα που πλήττουν τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν και τον πρώην υφυπουργό Ζορζ Τρον, καθώς και ζητήματα που άπτονται της υπευθυνότητας των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο πρώην Υπουργός Παιδείας (2002-2004) επικαλέστηκε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Le Figaro Magazine.

Παρότι ο κ. Φερί απέφυγε να αναφέρει το όνομα του πρώην υπουργού, αποκάλυψε ότι η πληροφορία αυτή του κοινοποιήθηκε από «ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ τους και ένας πρώην πρωθυπουργός». Ο Λικ Φερί είπε προχθές σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι αρνείται να αποκαλύψει το όνομα του παιδεραστή πρώην υπουργού, καθώς «εάν αποκαλύψω τώρα το όνομα, εγώ θα βρεθώ να δικάζομαι και θα καταδικασθώ σίγουρα, ακόμη και αν η ιστορία αυτή είναι εντελώς αληθινή».

Χθες, ο κ. Φερί επανήλθε στο θέμα δηλώνοντας στην ιστοσελίδα του περιοδικού Express ότι θέλησε να προστατεύσει τον Τύπο που σέβεται την ιδιωτική ζωή των πολιτικών και δεν επιλέγει τη δυσφήμηση, ενώ επανέλαβε ότι δεν διαθέτει κανένα αποδεικτικό στοιχείο για την υπόθεση. «Δεν θα πω ποτέ τίποτα, εκτός και αν η σιωπή μου απειλεί τη δημοκρατία» είπε με μεγάλη έπαρση ο κ. Φερί, που είναι απόγονος του Ζιλ Φερί, πρωθυπουργού των αρχών του 20ού αιώνα και πρεσβευτή της Γαλλίας στην Αθήνα (1872- 7 3).

Ενώ τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης έχουν κατηγορηθεί για προσήνεια επειδή αποσιώπησαν τις προβληματικές ερωτικές σχέσεις του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ με τις γυναίκες, ο πρώην υπουργός είπε ότι “οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να πουν τα πράγματα που γνωρίζουν (…) διότι μπορεί να κατηγορηθούν για συκοφαντία”.

Αμεση υπήρξε η αντίδραση κυβερνητικών στελεχών στις δηλώσεις Φερί, με τον υπουργό Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ να λέει: «Ο Λικ Φερί πρέπει να αποτανθεί στην εισαγγελία και όχι στα μέσα ενημέρωσης».

Από τη μεριά της, η ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος UMP και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Ρασιντά Ντατί χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Φερί ως «μη καταγγελία εγκληματικής πράξης», ενώ υπογράμμισε ότι «η Γαλλία διαθέτει νόμους για την τιμωρία των Γάλλων που προβαίνουν σε εγκλήματα παιδεραστίας στο εξωτερικό».

Καλεσμένη στη εκπομπή “Preuves par 3″ στο Public Sénat, η σοσιαλιστής γερουσιαστής Catherine Tasca δήλωσε : ” Είναι φυσιολογικό αυτή η δήλωση να προκαλεί αντιδράσεις, διότι η δήλωση είναι απαράδεκτη “.

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να αφήνουμε υπονοούμενα για τόσο σημαντικά πράγματα».

 “Γνωρίζουμε ότι πολλοί ακόμα ταυτίζουν την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία, κάτι το οποίο δεν ισχύει», δήλωσε η γερουσιαστής κατά τη διάρκεια της εκπομπής.

Το περιοδικό «L’ Express» πάντως έσπευσε να επισηµάνει πως ο Φερί ουσιαστικά επανέφερε στην επιφάνεια «ένα παλιό κουτσοµπολιό», το οποίο διερευνήθηκε από πολλούς δηµοσιογράφους χωρίς να βρεθεί η παραµικρή βάση. «Ο Τζακ Λανγκ σκέφτεται να καταθέσει µήνυση», πρόσθεσε το περιοδικό. Διότι το «παλιό κουτσοµπολιό» αφορά τον Σοσιαλιστή πρώην υπουργό Πολιτισµού της Γαλλίας: «Υπερασπιζόµενος τα δικαιώµατα των γκέι ήδη από τη δεκαετία του 1970, παίρνοντας µέρος σε παρελάσεις Gay Pride, ο Λανγκ είχε παραβιάσει τους κώδικες της παραδοσιακής πολιτικής τάξης, µε αποτέλεσµα να γίνει στόχος της σιρακικής Δεξιάς», επεσήµανε το «L’ Express». «Η χυδαιότητα είναι σηµείο του κόσµου µας», σχολίασε χθες ο Λανγκ, προειδοποιώντας πως θα κινηθεί δικαστικά εναντίον «όλων όσοι – εφηµερίδες και άτοµα – αµφισβητήσουν την τιµή του».

Η Εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε πως ξεκινάει προκαταρκτική εξέταση και ο Φερί θα κληθεί να καταθέσει.

 

Antivirus Newsroom με πηγές από την Καθημερινή, Πρώτο Θέμα, Τα Νέα, E-licco

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!