Νόμιμη πλέον η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια σε όλες τις Πολιτείες των Η.Π.Α.

03/04/2016

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μισισίπι ακύρωσε το νόμο που απαγορεύει την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, με το σκεπτικό ότι η απαγόρευση αυτή είναι αντισυνταγματική.

Σύμφωνα με τη Guardian (link is external), το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή επί προσφυγής τεσσάρων ζευγαριών λεσβιών, οι οποίες υποστήριζαν ότι με την περίφημη απόφαση του 2015, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ νομιμοποίησε τους γάμους μεταξύ ομοφύλων ζευγαριών, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο το σύνολο των δικαιωμάτων που κατοχυρώνονται στα έγγαμα ζευγάρια.

Ως εκ τούτου, υποστήριξαν ότι η απαγόρευση τεκνοθεσίας αποτελεί διάκριση και πλήττει το συμφέρον των παιδιών που μεγαλώνουν σε οικογένειες με ομόφυλους γονείς.

Το Μισισίπι είχε απαγορεύσει την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια το 2000, αλλά ο κυβερνήτης Ronnie Musgrove, που είχε υπογράψει το νόμο δήλωσε ότι μετάνιωσε για αυτό, σύμφωνα με την Huffington Post (link is external), η οποία επισημαίνει, παράλληλα, ότι με αυτή την απόφαση η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια είναι πλέον νόμιμη σε όλη την επικράτεια των Η.Π.Α., δεδομένου ότι το Μισισίπι ήταν η τελευταία Πολιτεία που αναγνώριζε τέτοια απαγόρευση.

Σύμφωνα με στοιχεία του 2010 που επικαλέστηκαν (link is external) οι προσφεύγουσες , το 29% των ομόφυλων ζευγαριών που ζουν στο Μισισίπι μεγαλώνει ανήλικα παιδιά και η απαγόρευση αυτή δημιουργεί μια σειρά νομικών προβλημάτων στην ανατροφή τους.

πηγή: lawspot.gr

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!