Περισσότερα από 80 άτομα έχουν καταγγείλει τον Αμβρόσιο για ρατσιστική βία

31/03/2016

Πλήθος καταγγελιών έχει δεχθεί ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, εξ αιτίας των ομοφοβικών του τοποθετήσεων τον περασμένο Δεκέμβριο, με αφορμή το σύμφωνο συμβίωσης.

Συγκεκριμένα είχε γράψει στο προσωπικό του ιστολόγιο:

«Καταγγέλλουμε, λοιπόν, απερίφραστα το θράσος αυτού του πολιτικού προσώπου! Καταγγέλλουμε αυτή την ενέργεια και την καταδικάζουμε χωρίς δισταγμό! Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας!» ενώ στη συνέχεια έγραφε : «Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζούν στα τρελλοκομεία! Μή διστάζετε, λοιπόν! Όταν καί όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μη τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι! Η Εκκλησία μας προσεύχεται γι’ αυτούς ως εξής: «Εκλείποιεν αμαρτωλοί από της γης και άνομοι, ώστε μη υπάρχειν αυτούς» (Ψαλμός 103). Δηλ. Ας εξαφανισθούν από την γη όλοι οι αμαρτωλοί και όλοι οι άνομοι, ώστε να μην υπάρχουν! Στον αγύριστο να πάνε όλοι αυτοί οι καταραμένοι!»

Στην ηλεκτρονική σελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας υπάρχει μια φόρμα υποβολής καταγγελίας για τη ρατσιστική βία. Σε εκείνη τη φόρμα λοιπόν, φαίνεται πως πάνω από 80 πολίτες κατήγγειλαν τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο για ρατσιστική βία. Οι καταγγελίες αυτές μάλιστα συγκεντρώθηκαν και μαζί με τις εξηγήσεις του Μητροπολίτη θα περάσουν στα χέρια του Εισαγγελέα για να αποφασίσει αν θα του ασκήσει δίωξη ή όχι.
Οι καταγγελίες για τη ρατσιστική βία έχουν να κάνουν με τον αντιρατσιστικό νόμο και την άσκηση άμεσης ή έμμεσης ρατσιστικής βίας που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων.

Σύμφωνα με το νόμο, σε περιπτώσεις όπως οι παραπάνω , οι καταγγελίες των πολιτών συγκεντρώνονται και αφού ελέγχονται για το κατά πόσο ευσταθούν, καλείται το πρόσωπο για το οποίο έχουν γίνει οι καταγγελίες να δώσει εξηγήσεις ή ανωμοτί κατάθεση. Ο φάκελος με τα συγκεντρωμένα στοιχεία πάει στη συνέχεια στον Εισαγγελέα και εκείνος είναι που αποφασίζει για τη συνέχεια της υπόθεσης.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!