Disney και Marvel ενάντια στην ομοφοβία και τις πρακτικές διακρίσεων

24/03/2016

Η Walt Disney Co. και τα Marvel Studios εξέφρασαν την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο θρησκευτικής ελευθερίας της Τζόρτζια, που εκκρεμεί μπροστά στον κυβερνήτη Νέιθαν Ντιλ, και δηλώνουν ότι θα μεταφέρουν αλλού τις επιχειρήσεις τους αν με νομοθετική ρύθμιση επιτραπούν πρακτικές διακρίσεων.

Το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο παρέχει τη δυνατότητα στους θρησκευτικούς λειτουργούς να αρνούνται την πραγματοποίηση γαμήλιων τελετών για ζευγάρια του ιδίου φύλου, και θα επιτρέπει σε οργανώσεις πιστών να αρνούνται την παροχή υπηρεσιών ή εργασίας σε εκείνους που θεωρούν ότι «παραβιάζουν τις αρχές της θρησκείας τους».

Προσφέροντας γενναιόδωρα φορολογικά κίνητρα, η Τζόρτζια έχει μετατραπεί σε κεντρικό σημείο για τις παραγωγές, με τη Marvel να γυρίζει το «Guardians of the Galaxy 2» στα Pinewood στούντιο, έξω από την Ατλάντα. Επίσης το «Captain America: Civil War» γυρίστηκε εκεί το προηγούμενο καλοκαίρι.

«Η Disney και η Marvel είναι συνεργαζόμενες εταιρίες, και παρά το γεγονός ότι είχαμε εξαιρετικές εμπειρίες κάνοντας τα γυρίσματα στην Τζόρτζια, σκοπεύουμε να μεταφέρουμε αλλού τις δουλειές μας αν υπογραφεί σε πολιτειακό δικαστήριο οποιοδήποτε νομοσχέδιο επιτρέπει πρακτικές διακρίσεων», ανέφερε εκπρόσωπος της Disney την Τετάρτη.

Η MPAA που εκπροσωπεί τα μεγάλα στούντιο, έχει ήδη εκφραστεί κατά του νομοσχεδίου. Τη Δευτέρα ένας ανώτερος υπάλληλος της MPAA το αποκάλεσε «μεροληπτικό» και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Ντιλ δεν θα το υπογράψει.

«Είμαστε σίγουροι ότι ο κυβερνήτης Ντιλ δεν θα επιτρέψει σε ένα μεροληπτικό νομοσχέδιο να γίνει νόμος στην Τζόρτζια», είπε ο Βανς Στίβενσον, αντιπρόεδρος της MPAA.

Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου έχει προξενήσει διχόνοια στα επαγγελματικά σωματεία της βιομηχανίας, που φοβούνται ότι θα προκαλέσει το είδος της αντίδρασης που ανάγκασε την Ιντιάνα να επανεξετάσει το νομοσχέδιο θρησκευτικής ελευθερίας που πέρασε το προηγούμενο καλοκαίρι.

Το Σάββατο, ο πρόεδρος της Καμπάνιας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Τσαντ Γκρίφιν, προέτρεψε τα στούντιο και τις εταιρίες παραγωγής να αρνηθούν να προχωρήσουν σε περαιτέρω παραγωγές στην Τζόρτζια, αν ο Ντιλ δεν αποκλείσει το νομοσχέδιο.

Ο Ντιλ, που είναι Ρεπουμπλικάνος, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν θα το υπογράψει ή θα το μπλοκάρει.

Το δίκτυο AMC που γυρίζει το «The Walking Dead» στην Τζόρτζια, εξέφρασε την αντίθεσή του, με την ακόλουθη δήλωση: «Σαν εταιρία, η AMC Networks πιστεύει ότι οποιαδήποτε μορφή διάκρισης είναι κατακριτέα». Επίσης ένας εκπρόσωπος του AMC, είπε: «Επικροτούμε την αντίσταση του κυβερνήτη Ντιλ σε μια προηγούμενη εκδοχή αυτού του διχαστικού νομοσχεδίου και τον προτρέπουμε να απορρίψει και την καινούργια επίσης.»

Ο Ντιλ σε δήλωσή του νωρίτερα αυτό τον μήνα, πριν περαστεί η τρέχουσα μορφή του νομοσχεδίου, ανέφερε ότι δεν θα υπογράψει οποιαδήποτε νομοθεσία πιστεύει ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για διακρίσεις. Ο ίδιος άλλωστε μόχθησε αρκετά στο χτίσιμο μιας γέφυρας μεταξύ της πολιτείας και της κινηματογραφικής βιομηχανίας αφού το προηγούμενο καλοκαίρι πήγε στο Λος Άντζελες προκειμένου να πείσει κι άλλους κινηματογραφιστές να ξεκινήσουν γυρίσματα στην Τζόρτζια

πηγή: cinemag.gr

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!