Αρχίζουν οι συζητήσεις για τεκνοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

11/03/2016

Εντός του Μαρτίου ξεκινά τις εργασίες της η νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την αναθεώρηση του Οικογενειακού Δικαίου, το οποίο το χαρακτήρισε μέσω του newpost, πεπαλαιωμένο, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο Κώστας Παπαϊωάννου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκύψει η δυνατότητα να μπορούν να τεκνοθετήσουν παιδιά και τα ομόφυλα ζευγάρια.

Αν και διευκρίνισε πως ο βασικός στόχος του νέου νομοσχεδίου, δεν είναι αυτός, ωστόσο, όπως είπε νομοτελειακά η πολιτεία μετά και την ψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης θα κληθεί να βρει λύση και σε αυτό το ζήτημα. Σε κάθε περίπτωση ήδη ομόφυλα ζευγάρια που έχουν αποκτήσει παιδιά, ζητούν ρυθμίσεις αναφορικά με την επιμέλεια τους και από τους δύο γονείς.

Ο Κώστας Παπαϊωάννου μιλώντας στο newpost διευκρίνισε πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει τοποθετηθεί υπέρ ή κατά ρυθμίσεων που αφορούν στην παιδοθεσία ομόφυλων ζευγαριών, κρατά ουδέτερη στάση και περιμένει να δει τόσο τις προτάσεις της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής όσο και εκείνα που θα προκύψουν από τον δημόσιο διάλογο. Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης μας προϊδέασε για εξαντλητικό δημόσιο διάλογο καθώς το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και δύσκολο.

Το Υπουργείο μέσω της αναθεώρησης του οικογενειακού δικαίου θέλει να λύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δεκάδες ετερόφυλα ζευγάρια που ταλαιπωρούνται στις διαδικασίες τεκνοθεσίας παιδιών και που πολλές φορές καταφεύγουν στο εξωτερικό και σε αμφίβολες λύσεις.

Ο Κώστας Παπαϊωάννου εκτίμησε ότι θα χρειαστεί πολύς περισσότερος χρόνος από ένα 6μηνο μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να υπάρχει ένα σχέδιο νόμου για το νέο Οικογενειακό Δίκαιο. Χρειάζεται χρόνος για να μπορέσουν πολλά πράγματα να γίνουν κατανοητά στην ελληνική κοινωνία, για αυτό θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο διαλόγου, υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιόσυνης.

πηγή: newpost.gr

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!