Α. Γκλέτσος: “Δεν με ενδιαφέρει να με πουν gay, μόνο εγώ ξέρω τι είμαι…”

03/03/2016

Για το εξώφυλλο του εβδομαδιαίου περιοδικού Down Town πόζαρε ο Απόστολος Γκλέτσος, μιλώντας για την αποκάλυψη που έκανε στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου.

«Δεν ήταν προσχεδιασμένο. Είδα τον Πέτρο Κωστόπουλο με την καούκα στο κεφάλι και μου ’ρθε να το πω. Με τριβέλιζε όλον αυτόν τον καιρό, ήθελα κάπου να το πω. Όλη αυτή η ιστορία με το Σύμφωνο Συμβίωσης και τον θόρυβο που ξέσπασε –κάποιοι βλέπεις έκαναν το Σύμφωνο παντιέρα και φάνηκαν υποκριτές−, μου την έδωσε στα νεύρα και αποφάσισα να κάνω τη δική μου παραδοχή», τόνισε στο Down Town.

Δεν τον ενδιαφέρει αν μετά τα όσα είπε τον αποκαλέσουν gay; «Δεν με ενδιαφέρει να με πουν gay. Μόνο εγώ ξέρω τι είναι ο Απόστολος Γκλέτσος. Δεν θα προσδιοριστώ σεξουαλικά δημόσια γιατί μετά χάνεται όλος ο σκοπός της δήλωσής μου», απάντησε.

Μετάνιωσε για τη δήλωση; «Να μετανιώσω; Ούτε για μια στιγμή. Ήταν μια βαθιά πολιτική δήλωση. Το είχα πρωτοπεί άλλωστε πριν από δέκα χρόνια σε μια συνέντευξή μου. Δεν νιώθω ότι έκανα κάποια τρομερή εξομολόγηση ή ότι υπήρχε κάποια συγκεκριμένη εσωτερική ανάγκη για να το αποκαλύψω. Μου ‘ρθε και το είπα, απλά τα πράγματα», ήταν τα λόγια του Απόστολου Γκλέτσου.

Ωστόσο ποιος ήταν ο λόγος που είπε ότι έχει συνευρεθεί με άντρα; «Κάποιος που σέβεται τον εαυτό του και αυτούς που τον εμπιστεύονται πρέπει να είναι αληθινός και ειλικρινής. Εγώ στη ζωή μου έχω μάθει να λέω μόνο αλήθειες. Δεν θα έκανα ποτέ πλάκα με ένα τόσο σοβαρό θέμα και ούτε το παίρνω πίσω. Με πλήρη επίγνωση έκανα αυτή τη δήλωση», απάντησε.

Φοβάται μήπως η δήλωσή του θα έχει πολιτικό κόστος; «Στη Στυλίδα ξέρουν ακριβώς ποιος είμαι και τι έχω κάνει γι’ αυτό τον τόπο, δεν περίμεναν να ακούσουν αν ο Γκλέτσος πήγε με άντρα για να με κρίνουν. Βέβαια, ακριβώς λόγω αυτής της δήλωσης μου τέσσερα άτομα αποχώρησαν από το κόμμα μου, την Τελεία», τόνισε.

Τελικά πότε βρέθηκες ερωτικά με άντρα; «Δεν θα μπω καθόλου σε τέτοιες λεπτομέρειες, γιατί με τον τρόπο αυτό μια πολιτική δήλωση καταντά άσεμνη. Δεν θέλω να περάσω στον κόσμο άλλα μηνύματα, ούτε να μπούμε στη σφαίρα του αγοραίου. Είναι ιερή η δήλωση που έκανα κι αν αρχίσω να λέω λεπτομέρειες θα φύγει αυτή η ιερότητα και το πολιτικό μήνυμα που θέλω να περάσω θα γίνει αυτομάτως φτηνό».

Οι γονείς του και η κόρη του πώς αντέδρασαν ακούγοντας τη δήλωσή του; «Για να κάνω κάτι τέτοιο δημόσια, πάει να πει πως έχω προετοιμάσει το έδαφος και ξέρω τι κάνω. Οι φύλακες έχουν συγ-γνώση. Και οι γονείς μου και το παιδί μου ξέρουν τι γίνεται στη ζωή μου, έχουν αισθήματα, ελεύθερο πνεύμα και πυρηνικά αποθέματα δημοκρατίας», απάντησε.

Τι θα ήθελες να αναφέρει ως επίλογο αυτής της ιστορίας; «Κάποια λόγια του Κωνσταντίνου Καβάφη: “Οι ελαφροί ας με λέγουν ελαφρό, στα σοβαρά πράγματα ήμουν πάντοτε επιμελέστατος”. Αυτή είναι η δική μου απάντηση στους επικριτές.»

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!