Άλλη μια πόλη της Ιαπωνίας αποφασίζει την έκδοση πιστοποιητικών για ομόφυλα ζευγάρια

17/02/2016

Ένα ακόμη μέγαλο βήμα έγινε στην Ιαπωνία, σχετικά με την αναγνώριση των gay ζευγαριών, μετά την απόφαση της πόλης Iga, (Mie Prefecture) να ξεκινήσει την έκδοση πιστοποιητικών αναγνώρισης συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια τον Απρίλιο.

Πρόκειται για την 3η ιαπωνική πόλη που καταλήγει στην απόφαση αυτή, παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχουν σημειωθεί κυρίως στο Τόκιο.

Το πιστοποιητικό θα επιτρέπει στα ομόφυλα ζευγάρια να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα ετερόφυλα σε συγκεκριμένους τόμεις, όπως ιατρική περίθαλψη, δυνατότητα απόκτησης ακίνητης περσιουσίας, κλπ.

Σύμφωνα με μια μια online έρευνα που διεξήχθη, εκτιμάται ότι 6.000 άτομα του συνολικού πληθυσμού της πόλης (95.000) ανήκουν στην LGBT κοινότητα.

«Είναι ο ρόλος μας να δημιουργήσουμε μια κοινωνία στην οποία οι σεξουαλικές μειονότητες μπορούν περήφανα να ζήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πόλης.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!