Γιώργος Θεοφάνους: “Ένα παιδί πρέπει να έχει και πατέρα και μητέρα”

15/02/2016

Καλεσμένος της Ντορέττας Παπαδημητρίου ήταν ο Γιώργος Θεοφάνους, ο οποίος -μεταξύ άλλων- ανέπτυξε τις απόψεις του για το σύμφωνο συμβίωσης και την παιδοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Σχετικά με το σύμφωνο: “Εγώ είμαι υπέρ του να κρατάμε τις παραδόσεις μας και όσον αφορά την οικογένεια και όσον αφορά την πατρίδα μας… Είμαι ο άνθρωπος που θέλω την Κυριακή να κάτσουμε με την οικογένειά μου να φάμε το ψητό κοτόπουλο με τις πατάτες, αφού πήγαμε το πρωί στην εκκλησία. Είναι κακό; Πρέπει να νιώθω άσχημα για αυτό το πράγμα; Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει, αλλά έχει υποχρέωση η εκκλησία να πάρει θέση…”

“Αγάπη έχουμε για όλους τους ανθρώπους, αυτό δεν αλλάζει. Είτε είσαι ετεροφυλόφιλος είτε ομοφυλόφιλος. Είτε είσαι μόνος σου, είτε είσαι με δέκα ανθρώπους. Προφανώς το συγκεκριμένο ήταν θέμα πολιτικής συμφωνίας, κάνω λάθος; Θεωρώ λάθος που δεν πήρε θέση επίσημα η αρχιεπισκοπή. Το συζήτησα και με τους γέροντές μου αυτό το πράγμα. Θεωρώ ότι είναι λάθος. Θα έπρεπε να πάρουν θέση πάνω σ’ αυτό. Είτε ναι, είτε όχι. Γιατί να μην πάρουν θέση; Που είναι η ντροπή δηλαδή; Κρυβόμαστε πίσω από το γεγονός ότι… ναι είναι εναντίον της υιοθεσίας ξέρω γω.. Εντάξει!”

Όταν μάλιστα η παρουσιάστρια σχολίασε ότι το θέμα δεν είναι θρησκευτικό αλλά νομικό, ο ίδιος δήλωσε:

“Το εξήγησες στον γιο σου Φίλιππο αυτό; Εμένα δηλαδή ήρθε ο 11χρονος (γιος) και μου είπε. Δηλαδή αυτό που συμβαίνει τι είναι; Τι του απάντησες του Φίλιππου; Θες να του το πω να σε ρωτήσει, να δεις σε τι δύσκολη θέση θα σε φέρει; Φυσικά πρέπει να πεις ότι (οι gay) υπάρχουν. Μέσα στο σπίτι μας υπάρχουν. Συγγενείς, φίλοι, κολλητοί μας, αλλά το ένα δεν αναιρεί το άλλο.”

Σχετικά με την παιδοθεσία: “Δεν το συζητώ. Θεωρώ ότι ένας άνθρωπος έρχεται στον κόσμο και πρέπει να έχει και πατέρα και μητέρα και να τον μεγαλώνουν σωστά. Τώρα θα έρθει ένας και θα κάνει τον αντίλογο και θα πει: Παρά να σκοτώνεται η μάνα και ο πατέρας, δεν είναι καλύτερο να ζει με δύο γυναίκες ή με δύο άνδρες; Ας φροντίσουμε λοιπόν να φερόμαστε σωστά στους ανθρώπους και στα παιδιά μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι θα πάμε μπροστά μόνο αν αγαπάμε την παράδοση.”

Στη συνέντευξη, σχολίασε πάντως ότι και ο ίδιος έχει υπάρξει θύμα bullying: “Και εγώ υπήρξα θύμα bullying. Mου φωνάζαν τα αγόρια της ομάδας να πάμε να παίξουμε μπάλα και εγώ ήμουν σε μια χορωδία και έπαιζα πιάνο με τα κορίτσια. Και μου έλεγαν, εσύ είσαι γυναικωτός, ο τοιούτος, ο gay, ο ομοφυλόφιλος… οτιδήποτε ρατσιστικό. Άστα να πάνε. Το θέμα δεν είναι γιατί δε συμμετέχεις στην ομάδα ή γιατί δεν κάνεις αυτά που κάνουν οι άλλοι, το θέμα είναι να κάνεις αυτό που θέλει ο εαυτός σου.”

 

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!