Eurovision 2016: η Ελλάδα αποφάσισε και από σήμερα μετονομάζεται σε Tsaknisvision

Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Ποια Βίσση, ποια Παπαρίζου, ποιος Ρουβας, ποια Καλομοίρα… ξεχάστε τα όλα αυτά. Ο έμπειρος και καταξιωμένος μουσικός και Πρόεδρος της ΕΡΤ αποφάσισε μόνος του την εκπροσώπηση της Ελλάδας και με απευθείας ανάθεση θα στείλει το Μάιο στη Στοκχόλμη τους… Europond.

Tι; δεν τους έχετε ξανακούσει; δεν είστε θαυμαστές τους; ντροπή σας να μη γνωρίζετε και να μη θαυμάζετε το περίτεχνο underground ποντιακό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη που θα μας κάνει εθνικά περήφανους τον ερχόμενο Μάιο (ειδικά την ώρα που δεν θα ανακοινωθεί το όνομά μας στους προκριθέντες του τελικού) με στίχο του στυλ “όπα όπα σβήσανε τα φώτα”.

250,000 Ευρώ λοιπόν για τη συμμετοχή μας στη φετινή Eurovision (τόσο είναι το ποσό που θα πληρώσει τον Απρίλιο η ΕΡΤ στη διοργανώτρια αρχή ένεκα της συμμετοχή μας και θα συμπεριλαμβάνει το δικαίωμα συμμετοχής και μετάδοσης) για να απολαύσει (ειρωνικά το λέω βέβαια) την απευθείας ανάθεση σε συγκρότημα αγνώστου προελεύσεως και μηδενικής αποδοχής από κοινό, καθώς και τραγουδιού το οποίο τυπικά πρέπει να έχουν ακούσει (και εγκρίνει) όχι πάνω από τρία άτομα.

Απολαύστε, λοιπόν, το συγκρότημα που θα μας κάνει περήφανους για την κατάντια μας στη Στοκχόλμη με προηγούμενες δημιουργίες τους παρακάτω. Όσον αφορά το πως θα είναι το τραγούδι μας για τη Στοκχόλμη ο κος Τσακνής περήφανος δίνει πληροφορίες σε συνεντεύξεις του οτι θα είναι: ποντιακός ήχος, βαλκανικός ρυθμός, στίχος στα Ελληνικά (που μόνο αυτοί προφανώς θα καταλαβαίνουν), σε εύθυμο ρυθμό και θα μιλά για την οικονομική κρίση και το προσφυγικό!

Με λίγα λόγια πάμε Στοκχόλμη να κλαφτούμε τρολάροντας λίγο την κατάσταση. Εντάξει μωρε, θα πεις τώρα εσύ, τι είναι η Eurovision, ένα πανηγυράκι. Πλήρωσε τώρα το μερτικό σου στην ΕΡΤ στον επόμενο λογαριασμό γιατί πρέπει να μαζευτούν τα 250,000 Ευρώ και αποδέξου το!

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




Δες και αυτό!