Καταγγελία ομοφοβικής συμπεριφοράς σε γνωστό bar της Αθήνας

06/02/2016

Στην καταγγελία ενός ομοφοβικού περιστατικού που έλαβε χώρα στο μπαρ “Αρχάγγελος”, προχώρησε ένα παντρεμένο gay ζευγάρι που ζει μόνιμα στο εξωτερικό.

Σας παραθέτουμε την καταγγελία:

Τα τελευταία 2.5 χρονια μένω στο εξωτερικό και είμαι παντρεμένος με τον σύντροφο μου (είμαστε 42 και 48 χρόνων ). Σαν ελεύθεροι αλλά και σαν gay ζευγάρι ποτέ δεν είχαμε και ούτε έχουμε αισθανθεί άσχημα για τις σεξουαλικές μας επιλογές. Κατα πρώτο λόγο, σεβόμαστε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας και μας σέβονται και οι υπόλοιποι, γνωστοί και φίλοι. Ωστοσο, μείναμε έκπληκτοι και άφωνοι κατα την τελευταία μας επίσκεψη στην Αθήνα όπου βιώσαμε ρατσισμό απο έναν πικρόχωλο και ομοφοβικό επαγγελματία.

Στις 16 Ιανουαρίου επισκεφτήκαμε με μια φίλη το Bar “Αρχάγγελος” στην Αθήνα (Λεωφ.Κωσταντινουπολεως 177, Μεταξουργείο). Μετά από κάποιες ώρες και ενώ απολαμβάναμε τη μουσική, εξαγριωμένος ο ιδιοκτήτης του Bar μάς είπε με έντονο τροπο να μαζευτούμε και να μην ξεφευγουμε. Η παρατήρηση αλλά και ο τρόπος του λόγου του μας παραξένεψε γιατί, εκτός απο κάποια φιλιά που είχαμε ανταλλάξει, δεν υπήρχε τίποτα άλλο. Μετά απο τόσα χρονια γάμου και συμβίωσης, σίγουρα δεν είμαστε σεξουαλικά πεινασμένοι. Στην ερώτηση του συντρόφου μου αν το συγκεκριμένο μαγαζί ειναι gay bar, η απάντηση του ιδιοκτήτη, χτυπώντας έντονα το στήθος του, ήταν ότι «αυτό είναι το bar το δικό μου”. Είναι προφανές ότι ο ιδιοκτήτης δεν εχει καταλάβει ότι οποιοδήποτε μαγαζι δεν ανήκει στον ιδιοκτήτη αλλά στους πελάτες του. Στο συγκεκριμένο μαγαζί η μεγάλη πλειοψηφία των πελατών ειναι gay, ενώ οι άλλοι ειναι gay friendly. Ο ιδιοκτήτης του οφείλει να σέβεται τον gay κόσμο, μιας που απο αυτούς εχει κάνει μια περιουσία και συνεχίζει να βγάζει ένα καλο μεροκάματο. Προσπαθώντας να λύσω την παρεξήγηση ευπρεπώς ,τον κάλεσα σε συζήτηση. Ακόμα περισσοτερο εξαγριωμένος, μου ζήτησε να σταματήσουμε να «μπαλαμουτιαζομαστε” ενώ μου τόνισε ότι δεν έχει καθόλου χρόνο να μιλήσει μαζί μου. Η σκηνή που έκανε έγινε γνωστή σε όλους τους πελάτες. Προβληματισμένοι αποφασίσαμε να πληρώσουμε αμέσως το λογαριασμό και να φύγουμε. Το γεγονός ότι μας προσέβαλαν επειδή φιλιομασταν σε ένα gay μαγαζί αποτελεί ντροπή για την Ελλάδα.

Απο κάποια blog που διάβασα εκ των υστέρων, δείχνει ότι ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης έχει μακρά ιστορία ρατσισμού και χλευασμού του gay κόσμου. Ο ίδιος πάλι έχει ζητήσει απο πελάτες να φύγουν απο το μαγαζί του, επειδή ο ένας ακούμπησε τον άλλον στην πλάτη με το χέρι του !!!!!Αυτή είναι μια πολυ συνηθισμένη χειρονομία για εμάς τους Έλληνες που βλέπει κανείς ακόμη και στην εκκλησία. Δεκάδες είναι οι καταγγελίες παρόμοιας συμπεριφοράς του, που μπορεί να βρει κάποιος αναρτημένες στο ίντερνετ, ψάχνοντας στο Google το όνομα “bar Athens”. Ο λόγος που γράφω αυτή την επιστολή είναι για να γνωστοποιήσω την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά ενός άκρα Ομοφοβικού «Επαγγελματία». Επιπλέον θα ήθελα να προτείνω στον ιδιοκτήτη να γράψει έξω από το μαγαζί του μια μεγάλη πινακίδα που να λέει «Θέλω τα gay λεφτά σας αλλά όχι την gay συμπεριφορά σας», ούτως ώστε οι πελάτες να ξέρουν που μπαίνουν και με τι ακριβώς έχουν να κάνουν. Μανώλης-Φώτης.

Το antivirus επικοινώνησε με τον κ. Σωτήρη Λαφαζάνη, ιδιοκτήτη του μπαρ “Αρχάγγελος”, ο οποίος αναφερόμενος στην καταγγελία σχολίασε: “Αρχικά, διαφωνώ με το ότι το μαγαζί ανήκει στους πελάτες. Κάθε μαγαζί έχει τη δική του άποψη. Δεν έχουμε πάντως θέμα με καμία κοινωνική ομάδα. Ο Αρχάγγελος είναι ένα μαγαζί για όλους”.

Σχετικά με το ομόφυλο ζευγάρι που έκανε την καταγγελία, δήλωσε: “Το αλκοόλ πολλές φορές μεγεθύνει τα πράγματα”.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!