Ξεκινάει σήμερα το 5ο Outview Film Festival

27/05/2011
antivirus magazine διαφήμιση


Ξεκίνημα σήμερα για το 5o Outview Film Festival. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί για μια εβδομάδα από τις 27/5 – 3/6 στο Ινστιτούτο Θερβάντες (Μητροπόλεως 23, Αθήνα – Μετρό Σύνταγμα) σε δύο αίθουσες προβολής, ενώ θα προβληθούν πάνω από 40 ταινίες.

Ειδική μνεία για την ελληνική συμμετοχή στο φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων την ταινία του Κώστα Νταντινάκη, “Canal D’Amour” (31/5, 17.00, Αίθουσα 1), το “Δίπτυχο: Η Αγάπη που δεν λέει το Όνομα της”, του συγγραφέα και σεναριογράφου της Στρέλλας, Παναγιώτη Ευαγγελίδη (27/5, 23.00, Αίθουσα 1), το “Pink River”, του Ζαχαρία Μαυροειδή (28/5, 18.00, Αίθουσα 1) και την ταινία μικρού μήκους της Ελεωνόρας Αντωνιάδου, “Still Alive”, σε σενάριο Απολλωνίας Τσαντά και Δημήτρη Ευλαμπίδη (31/5, 17.00, Αίθουσα 1).

Τι άλλο σας προτείνουμε να δείτε;

Scroll down για την συνέχεια:

SASHA

Ο Sasha, έρχεται αντιμέτωπος καθημερινά με τις προκαταλήψεις από την ομοφοβική οικογένεια του. Όταν καθηγητής του, με τον οποίο είναι ερωτευμένος, που του μαθαίνει πιάνο αποφασίζει να φύγει από την πόλη ο νεαρός καταστεναχωριέται και το μόνο άτομο στο οποίο μπορεί να μιλήσει είναι η καλύτερη του φίλη η Jiao. Όταν όλα αποκαλύπτονται θα πέσει ένας πυροβολισμός. Αλλά ποιος θα είναι το θύμα;
Best Film – Festival del Sol Tenerife GLFF 2011,
Best Film – Zinegoak Bilbao GLFF 2011,
Audience Award – Mezipatra GLFF 2010,
German Film Advancement Award for the Best Sound and Music Design (Peter Aufderhaar) – Hof IFF 201

BREAK MY FALL

Η Liza αιωρείται μεταξύ της αλλαγής και της αυτοκαταστροφής, μεταξύ του να διαλύσει την σχέση της με την κοπέλα της την Sally και να βρει επιτυχία με το συγκρότημα της. Η Sally δουλεύει σε μια δουλειά χωρίς μέλλον και ονειροπολεί και αγνοεί το χάος γύρω της. Ο Vin είναι ένας χάστλερ και είναι κρυφά ερωτευμένος με την Sally και έχει πλήρη άρνηση για τα πάντα. Ο Jamie δουλεύει τα βράδια σε ένα γκέι μπαρ καμπαρέ και ονειρεύεται την στιγμή που θα μπορεί να ξεφύγει από όλα και να βρει έναν σωστό άντρα.
Το ‘Break My Fall’ εξερευνά μια κοινωνία που είναι γεμάτη από ζωή αλλά και κίνδυνο. Αυτή είναι η ωδή της Kanchi Wichmann στην 24ωρη κουλτούρα πάρτυ που επικρατεί στο East End του Λονδίνου.

MY NAME IS LOVE

To My name is Love είναι μια τραγική ιστορία για την πρώτη εμπειρία ενός αγοριού με έναν άλλο άντρα.
***Παρουσία Σκηνοθέτη***
Με την υποστήριξη της Σουηδικής Πρεσβείας.

ELENA UNDONE

Οι Peyton και Elena είναι επιφανειακά αντίθετες. Η μια είναι μια καταξιωμένη λεσβία συγγραφέας και η άλλη είναι μητέρα και γυναίκα ενός πάστορα. Αλλά όταν διασταυρώνονται οι δρόμοι τους νιώθουν την ανάγκη να γνωριστούν. Αυτό που ξεκινάει αρχικά ως φιλία γρήγορα εξελίσσεται σε κάτι πιο βαθύ. Η Peyton προσπαθεί να βγει από αυτή την κατάσταση πριν εγκλωβιστεί σε κάτι που δεν έχει επιστροφή. Και παρά το γεγονός που δεν έχει καν σκεφτεί να φιλήσει μια κοπέλα, η Elena έχει πλημμυρίσει με την επιθυμία να κάνει αυτό ακριβώς. Οι δυο γυναίκες ερωτεύονται παράφορα αλλά ξέρουν και οι δυο τους ότι μια κοινή ζωή μαζί είναι μόνο ένα όνειρο.
Best Feature Film: Fresno REEL Pride Film Festival
Audience Favorite Award, Best Women’s Feature Film: Tampa International Gay & Lesbian Film Festival

EL CONSUL DE SODOMA

Η ταινία που ανοίγει σήμερα το φεστιβάλ… μια ταινία για την ζωή του Ισπανού ομοφυλόφιλου ποιητή Jaime Gil de Biedma, ο οποίος είχε δράση κατά την περίοδο της δικτατορίας του Francisco Franco. Πρωταγωνιστεί ο γνωστός ισπανός ηθοποιός Jordi Molla. Η ταινία έχει προταθεί για 5 βραβεία Goya.

TIPPING THE VELVET – FINGERSMITH

Βραβευμένες μίνι σειρές του BBC. Και οι δύο σειρές μιλούν για έναν μεγάλο λεσβιακό έρωτα με φόντο την Βικτωριανή Αγγλία. Οι προβολές θα γίνουν παρουσία της βραβευμένης λεσβίας συγγραφέως Sarah Waters. Αμέσως μετά από τις προβολές θα ακολουθήσει συζήτηση μαζί της.

THE ADVOCATE FOR FAGDOM – HUSTLERWHITE – NO SKIN OF MY ASS – SUPER 8 ½

Με αφορμή το ντοκιμαντέρ “The advocate for fagdom” για τον διάσημο σκηνοθέτη Bruce La Bruce που προβλήθηκε φέτος στην Berlinale και που θα δούμε και στο Outview Film Festival, θα γίνει ένα μικρό αφιέρωμα σε αυτό τον πρωτοποριακό καλλιτέχνη ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ο πνευματικός γιος των Kenneth Anger και John Waters και ηγέτης του Queercore κινήματος. Θα προβληθούν οι ταινίες του: “Hustlerwhite”, “No skin off my ass” και “Super 8 ½ “. Ταινίες με έμφαση στο queer σεξ και την πορνοβιομηχανία, έχουν αναφερθεί στις ταινίες του ως “Πιο γλυκές από τον Warhol, πιο διακριτικές από τους Kuchar και πιο σεξουαλικές από τον Van Sant” – The Village Voice

HOMO@LV

To καλοκαίρι του 2005, δυο άνθρωποι σκέφτηκαν να οργανώσουν κάτι πρωτάκουστο! Ένα φεστιβάλ για γκέι, λεσβίες, τρανς και μπάι στην πρωτεύουσα της Λετονίας, και να το ονομάσουν Pride. Που να ήξεραν ότι αυτή τους η κίνηση θα δίχαζε την κοινότητα τους στα δύο;
Επίσημη συμμετοχή Berlinale 2011

RENT BOYS

To καινούριο ντοκιμαντέρ του Γερμανού σκηνοθέτη Rosa von Praunheim μας διηγείται ιστορίες σεξ με αντάλλαγμα το χρήμα στο Βερολίνο. Τους απεχθάνονται, είναι στιγματισμένοι και ζουν στα περιθώρια της κοινωνίας…αυτά αντιμετωπίζουν καθημερινά οι χάστλερς στο Βερολίνο. Οι περισσότεροι είναι μετανάστες και το κάνουν από ανάγκη. Ο Rosa von Praunheim ακολουθεί τους νεαρούς όσο «δουλεύουν» και μας δείχνει τις ιστορίες τους. Με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Goethe




Δες και αυτό!