Συνοχή: ένα ψυχολογικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας στο Θέατρο ΠΚ

22/01/2016

Τη βραδιά που ο κομήτης Μίλερ περνάει σε κοντινή απόσταση από τη Γη, το δείπνο μιας παρέας οκτώ φίλων παίρνει απροσδόκητη τροπή. Μια παράσταση βασισμένη στην ταινία Coherenceτου James Ward Byrkit. Ένα ψυχολογικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας που εξερευνά τον επιφανειακό χαρακτήρα που χρησιμοποιούμε στις καθημερινές μας αλληλεπιδράσεις και το τι συμβαίνει όταν η περσόνα αυτή έρχεται αντιμέτωπη με τον πραγματικό μας εαυτό. Θα αποδεχτούμε όλες τις πλευρές του εαυτού μας ως αναπόσπαστο κομμάτι του ή θα τον αντιμετωπίσουμε εχθρικά, επειδή φοβόμαστε τη σκοτεινή του πλευρά; Κι αν η σκοτεινή πλευρά του εαυτού μας είμαστε εμείς οι ίδιοι; Ένας εγκεφαλικός γρίφος που, μέσα από μια μικρή αλλαγή της πραγματικότητας όπως την ξέρουμε, μας οδηγεί σε ανεξερεύνητα μονοπάτια και μας καλεί να αμφισβητήσουμε τον τρόπο που βλέπουμε τους γύρω μας, αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό.

Οι συντελεστές της παράστασης: ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Χριστίνα Αππανά, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αλέξανδρος Δράκος – Χριστίνα Αππανά, ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ: Ηλίας Παρασκευόπουλος, Χριστίνα Αππανά, Ανδρέας Αριστοτέλους, Έυη Καρρά, Δημήτρης Μηλιώτης, Ζωή Κατσαμάνη, Μιχάλης Φραγκιαδάκης, Κατερίνα Πρωτονοταρίου, ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Δανάη Λύτρα, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΩΝ: Λάμπρος Παπούλιας, ΜΟΥΣΙΚΗ: Ασημάκης Ρέππας, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Αίγλη Δράκου, ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΑ: Αλέξανδρος Δράκος

Η παράσταση θα παίζετε στο Θέατρο ΠΚ, Κασομούλη 30 & Ρενέ Πυώ 2, Νέος Κόσμος (Μετρό Νέου Κόσμου) από 25 Ιανουαρίου μέχρι και 13 Μαρτίου 2016, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15. Διάρκεια 90΄(χωρίς διάλειμμα). Κρατήσεις: Θέατρο ΠΚ , τηλ: +30 210 9011677, και online στα www.pktheater.gr και www.viva.grΤιμή εισιτηρίου: 12 €. Φοιτητικό, άνεργοι και ΑΜΕΑ 8 € (με επίδειξη κάρτας)

Τουνγκούσκα, Σιβηρία, 1908: Οι κάτοικοι των κοντινών περιοχών αντικρίζουν μια γαλάζια στήλη φωτός να διασχίζει τον ουρανό. Λίγα λεπτά αργότερα σημειώνεται τεράστια λάμψη και εκκωφαντικός κρότος. Το ωστικό κύμα σπάει παράθυρα σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων, ενώ 1000 τ.χλμ. δάσους ισοπεδώνονται. Ως πιθανότερη αιτία φέρεται η έκρηξη κομήτη στην ατμόσφαιρα της Γης.

Φινλανδία, 1923: Το πέρασμα του κομήτη αρχίζει να επηρεάζει και τους ανθρώπους. Οι εφημερίδες καταγράφουν τη μαρτυρία μιας γυναίκας η οποία καλεί την αστυνομία επειδή ένας άγνωστος άνδρας βρίσκεται στο σπίτι της. Η αστυνομία πηγαίνει και επιβεβαιώνει ότι ο άντρας αυτός είναι ο σύζυγός της. Εκείνη το αρνείται λέγοντας ότι σκότωσε τον σύζυγό της το προηγούμενο βράδυ.

Καλιφόρνια, 2016: Τη βραδιά που ο κομήτης Μίλερ περνάει σε κοντινή απόσταση από τη Γη, μια παρέα οκτώ φίλων ετοιμάζεται για δείπνο. Μια ξαφνική συσκότιση τους αναγκάζει να αναζητήσουν βοήθεια στο μοναδικό σπίτι στο βάθος που φαίνεται να έχει φως. Η χωροχρονική πραγματικότητα διαταράσσεται, μυστικά αποκαλύπτονται και κανείς που έρχεται σε επαφή με το απέναντι σπίτι δεν επιστρέφει ξανά ο ίδιος.

συνοχή poster




Δες και αυτό!