Προπονητής της Ίντερ: “Είμαι υπερήφανος (gay) αν εκείνος είναι άνδρας…”

22/01/2016
φωτογραφία: protothema.gr

Έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε, κατά τη διάρκεια του αγώνα για το Κύπελλο Ιταλίας, ανάμεσα στον προπονητή της Ίντερ Ρομπέρτο Μαντσίνι και τον προπονητή της Νάπολι, Μαουρίτζιο Σάρι.

Σύμφωνα με τον 52χρονο τεχνικό της Ίντερ ο Σάρι του επιτέθηκε λέγοντας πως είναι gay, ενώ ο προπονητής της Νάπολη υποστηρίζει ότι ήταν απλώς λόγια της στιγμής που ακούγονται συχνά στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μαντσίνι, όμως, ένιωσε προσβεβλημένος και χαρακτήρισε τον Σάρι ρατσιστή και ομοφοβικό.

«Ο Σάρι είναι ρατσιστής. Άνδρες σαν αυτόν δεν μπορούν να παραμείνουν στο ποδόσφαιρο, διαφορετικά δεν πρόκειται (το ποδόσφαιρο) να βελτιωθεί ποτέ», δήλωσε ο 52χρονος μιλώντας στα μικρόφωνα της Rai Sport.

Μετά από το περιστατικό αυτό, ο Σάρι τιμωρήθηκε με πρόστιμο 20.000 ευρώ για ομοφοβικά σχόλια, ενώ στον Ρομπέρτο Μαντσίνι επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ για «άσχημη συμπεριφορά προς τον προπονητή της αντίπαλης ομάδας»,

Το σχόλιο του Μαντσίνι ήταν εκείνο που έκανε αρκετούς να αναρωτηθούν για την σεξουαλική του ζωή, καθώς δήλωσε: «Είμαι υπερήφανος (γκέι) αν εκείνος είναι άνδρας. Είναι 60 ετών και πρέπει να ντρέπεται. Μπορεί να τσακωνόμαστε όταν διαφωνούμε, αλλά έτσι είναι ντροπή. Πήγα να τον βρω στα αποδυτήρια και μου ζήτησε συγγνώμη. Στη Βρετανία ένας σαν αυτόν δε θα παρέμενε ούτε στην προπόνηση».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!