GROS PLAN: Ο κινηματογράφος στα χέρια σου!

14/01/2016

Από τις 4-7 Φεβρουαρίου στο Ινστιτούτο Θερβάντες Αθήνας το Gros Plan θα παρουσιάσει με ελεύθερη είσοδο 8 αποκλειστικές πρεμιέρες διεθνών ταινιών σε ένα ειδικά επιλεγμένο σινεφίλ κοινό (150 άτομα/προβολή) που θα πρέπει δηλώσει απαραίτητα συμμετοχή αποκλειστικά μέσα από την ιστοσελίδα www.grosplan.gr

Με σύνθημα το “Βλέπεις ταινία! Ψηφίζεις! Βραβεύεις!”, το σινεφίλ κοινό που θα επιλεχθεί θα κληθεί να παρακολουθήσει, να αξιολογήσει, να ψηφίσει και να βραβεύσει τις ταινίες.

Τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων του κοινού θα δημοσιοποιηθούν στους Έλληνες διανομείς κινηματογραφικών ταινιών καθώς και στους διοργανωτές κινηματογραφικών φεστιβάλ με σκοπό οι ταινίες να αποκτήσουν διανομή στην Ελλάδα κι έτσι το κοινό έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει το κινηματογραφικό τοπίο της!

Παράλληλες Δράσεις

Είσαι νέος δημιουργός/κινηματογραφιστής;

Θα γίνει ειδικό masterclass με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στο Ινστιτούτο Θερβάντες με καλεσμένο από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα Eye on Films (EoF) για την στήριξη νέων δημιουργών που θα προσφέρει πρακτικές συμβουλές για διανομή και χρηματοδότηση της ταινίας σου σε Ευρωπαϊκό επίπεδο!

Εισηγήτρια του masterclass θα είναι η Gaelle Simonetti, εκπρόσωπος της πλατφόρμας EyeonFilms.

Η πλατφόρμα Eye on Films (EoF) είναι μια πλατφόρμα υποστήριξης για την διάχυση των πρώτων και δεύτερων ταινιών από ανερχόμενους σκηνοθέτες σε ένα δίκτυο συνεργατών τους που περιλαμβάνει φεστιβάλ, διανομείς, ΜΜΕ, ιδρύματα, πλατφόρμες VOD, κ.α. και επίσης διασφαλίζει την διανομή και την εκμετάλλευσή των ταινιών που έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα.

Η πλατφόρμα αναπτύχθηκε το 2011 από την Wide και με την υποστήριξη του Creative Europe, η Eye on Films μετράει πάνω από 120 διεθνείς συνεργάτες, ανάμεσά τους 52 φεστιβάλ σε πάνω από 40 χώρες και με ένα κατάλογο με πάνω από 70 ταινίες. Κάνουν δράσεις ώστε να αυξήσουν την ορατότητα του ανεξάρτητου κινηματογράφου, ειδικά μέσα από πειραματισμούς με τις δυνατότητες του διαδικτύου με συνεργασίες με πλατφόρμες VOD και με το προσωπικό τους κανάλι Eyeflick.net.
Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στο masterclass εδώ: http://grosplan.gr/kalesmeni-ke-masterclass/

2. Petit Plan
Παράλληλα με το Gros Plan θα ξεκινήσει και η δράση Petit Plan, όπου θα γίνουν αποκλειστικές προβολές για εφηβικό κοινό ηλικίας 15-18 σε συνεργασία με Λύκεια της Αττικής. Έτσι δίνεται η ευκαιρία στο εφηβικό κοινό να εκφράσει τη γνώμη του για τον ανεξάρτητο κινηματογράφο και, μέσω της κριτικής του, να συμβάλει στη διαμόρφωση του. Η δράση είναι σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή δράση Eye to Eye.

Για να γίνεις μέρος των αποκλειστικών προβολών πρέπει να δηλώσετε αυστηρά συμμετοχή μέσα από την ιστοσελίδα του Gros Plan έως τις 25 Ιανουαρίου 2016

 Το πρόγραμμα προβολών

(Οι ταινίες προβάλλονται με Ελληνικούς και Αγγλικούς υπότιτλους)

Πέμπτη
4 Φεβρουαρίου 2016

Άντον Τσέχοφ – 1890 | Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας | Πέμπτη 4/2/16 στις 19.30

anton-checkov-1890-film2
Καλοκαίρι 1890. Για να βγάλει λίγα χρήματα ώστε να συντηρήσει την οικογένειά του ο Άντον Τσέχοφ, ένας ταπεινός γιατρός, γράφει μικρά διηγήματα για εφημερίδες με το ψευδώνυμο Άντοσα Τσεκόντε. Περισσότερα εδώ!

Ο τζογαδόρος | Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας | Πέμπτη 4/2/16 στις 21.30

the-gambler-losejas1

Ο Vincentas δουλεύει ως διασώστης σε ασθενοφόρο και είναι πολύ καλός στη δουλειά του, αλλά το πραγματικό του πάθος είναι ο τζόγος. Συχνά βρίσκεται σε δύσκολες καταστάσεις όπου αναγκάζεται να βρει λεφτά για να ξεχρεώσει αυτά που έχει δανειστεί. Έτσι ο Vincentas σκέφτεται να δημιουργήσει ένα παράνομο παιχνίδι τζόγου που σχετίζεται άμεσα με το επάγγελμά του. Περισσότερα εδώ!

[separator type=”thick”]

Παρασκευή
5 Φεβρουαρίου 2016

Ντόρα ή οι σεξουαλικές νευρώσεις των γονιών μας | Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας | Παρασκευή 5/2/16 στις 19.30

Η Dora είναι 18 ετών και έχει νοητική στέρηση. Οι γονείς της αποφασίζουν να σταματήσουν τα ψυχοφάρμακα που της δίνουν κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Dora να γίνει πιο δραστήρια και περίεργη για τον κόσμο. Πως θα αντιδράσουν οι γονείς της όταν μια μέρα μάθουν ότι η Dora είναι έγκυος; Περισσότερα εδώ!

Απάνθρωπος | Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας | Παρασκευή 5/2/16 στις 21.30

O Pierre Tardieu δουλεύει σε δουλειές μερικής απασχόλησης και χαμηλών απαιτήσεων. Μένει σε ένα παλιό σπίτι με τον άρρωστο πατέρα του. Ο Pierre είναι επίσης ένας κατά συρροή δολοφόνος. Τα θύματά του είναι φυσιολογικά άτομα με φυσιολογικές ζωές. Περισσότερα εδώ!

[separator type=”thick”]

Σάββατο
6 Φεβρουαρίου 2016

Εγκλωβισμένη | Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας | Σάββατο 6/2/16 στις 19.30

Η Τζέσικα μετακομίζει σε ένα νέο διαμέρισμα με τον σύντροφό της, τον Λόρενζ. Όσο βρίσκεται στο σπίτι της, η Τζέσικα για κάποιο λόγο δεν νιώθει ασφάλεια. Αντίθετα, νιώθει εκτεθειμένη και ευάλωτη σε διάφορες μικρές και μεγάλες παρενοχλήσεις. Τι σχέση έχει η γειτόνισα της με αυτές τις παρενοχλήσεις και γιατί παρακολουθεί την Τζέσικα πίσω από μισόκλειστες κουρτίνες; Περισσότερα εδώ!

Καουμπόιδες | Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας | Σάββατο 6/2/16 στις 21.30

Η ταινία «Καουμπόιδες» είναι μια κωμωδία για οχτώ ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από θέατρο, αλλά παρόλα αυτά επιθυμούν να ανεβάσουν μια θεατρική παράσταση αγνοώντας όλους τους κανόνες της σκηνής. Στο μόνο που συμφωνούν είναι ότι θα ανεβάσουν ένα Γουέστερν! Περισσότερα εδώ!

[separator type=”thick”]

Κυριακή
7 Φεβρουαρίου 2016

Θερινό ηλιοστάσιο | Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας | Κυριακή 7/2/16 στις 19.30

Πολωνία, 1943: Η αγάπη, η φιλία και η μοίρα ενώνουν τις ζωές τεσσάρων νεαρών ανθρώπων. Ένας νεαρός Πολωνός, η κόρη ενός αγρότη, ένας Γερμανός στρατιώτης και μια Εβραία από τη Βαρσοβία θα συναντηθούν ένα καλοκαίρι και οι ζωές τους θα αλλάξουν για πάντα. Περισσότερα εδώ!

Οι αγαπημένοι μας | Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας | Κυριακή 7/2/16 στις 21.30

Το 1978, ο Guy βρίσκεται νεκρός στο υπόγειο του σπιτιού του στα περίχωρα του Quebec. Η πραγματική αιτία του θανάτου του παραμένει ένα μυστήριο για την οικογένειά του. Μετά από πολλά χρόνια, ο γιος του, David –τώρα και ο ίδιος πατέρας δύο παιδιών- θα πρέπει να κουβαλήσει το βάρος αυτής της τραγωδίας. Περισσότερα εδώ!

Με την Υποστήριξη
Eye on Films / Wide Management / Eye to Eye / Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου / Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού / Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα / Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών / Ινστιτούτο Θερβάντες Αθήνας / Ινστιτούτο Goethe Αθήνας / Νεανικό Πλάνο / Skywalker.gr / Neolaia.gr / Monopoli.gr / Antivirus / Cinepivates.gr

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!