Γαλλία : Το “ομοφοβικό” χιούμορ της βουλευτίνας

26/05/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Η Brigitte Barèges, βουλευτής UMP ( το κυβερνόν κόμμα στη Γαλλία ), έχει προκαλέσει αντιράσεις, με τα σχόλια τα οποία έκανε για ένα κείμενο του PS ( Σοσιαλιστικό κόμμα ) που στοχεύει να επιτρέψει το γάμο ομοφύλων, λέγοντας «και γιατί όχι για ενώσεις με ζώα;» .

Η νομοθετική επιτροπή του Γαλλικού Κοινοβουλίο εξέτασε κεκλεισμένων των θυρών μια πρόταση νόμου του PS που στοχεύει να ανοίξει το γάμο στις ΛΟΑΔ ενώσεις. Κατά τη διάκρεια αυτής της επιτροπής η Brigitte Barèges (στη φωτογραφία), δήμαρχος UMP στην πόλη Montauban, δήλωσε: «Και γιατί όχι για ενώσεις με ζώα ; Ή για την πολυγαμία;»

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αρκετοί των συναδέλφων του PS διαμαρτυρήθηκαν, η βουλευτής απαντήσε ότι το είπε «ως αστείο», και πως προσωπικάη ίδια είναι «ευνοϊκή σε όλους τύπους των σεξουαλικών σχέσεων ανάμεσα σε ενηλίκους που συμφωνούν» και ότι «δεν μπορεί κανείς να πει ότι είμαι ομοφοβική».

Ο Πρόεδρος της νομοθετικής επιτροπής Jean Warsmann (UMP) πρότεινε τότε να αποσύρει τις παρατηρήσεις της βουλευτίνας του UMP της περίληψης της συνεδρίασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Brigitte Barèges είναι μέλος της της κολλεκτίβας «της δημοφιλούς δεξιάς» των ακροδεξιών θέσεων του UMP, και μάχεται για μια προσέγγιση με το εθνικό μέτωπο ( Front National / FN ) το ακροδεξιό κόμμα της Marine Le Pen .

Μεταξύ τα τα πιό γνωστά μέλη του, o Christian Vanneste («η ομοφυλοφυλία είναι πιό κατώτερη ηθικά από την ετεροφυλοφιλία»), ο Jacques Myard που έχει μιλήσει για την ομοφυλοφυλία ως «διαστροφή», και ο Thierry Mariani που είπε πρόσφατα ότι η ομοφυλοφυλία είναι ότι και η πολυγαμία.

Το περιοδικό μας, με ανταποκρίσεις από το Παρίσι και με το δίκτυο συνεργατών του περιοδικού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα σας ενημερώνει συνεχώς και για όλα τα ΛΟΑΤ θέματα τα οποία προκύπτουν από την προεκλογική περίοδο και τις Γαλλικές Προεδρικές Εκλογές.

Οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία θα πραγματοποιηθούν στις 22 Απριλίου και 6 Μαιου 2012 .

Διαβάστε και τα σχετικά άρθρα :

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!