Υπουργός Παιδείας: Θα φέρουμε τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία

25/12/2015

Στο αναλυτικό πρόγραμμα των σχολείων σκοπεύει να εισάγει τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αποφύγει την επανάληψη θέσεων όπως αυτές που ακούστηκαν κατά του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης στη Βουλή.

«Είναι προφανές ότι αυτή η συζήτηση εδώ θα ήταν διαφορετική μεταξύ μας, αν είχαμε όλοι γίνει μαθητές σε σχολεία όπου δεν ήταν απαγορευμένη η συζήτηση γύρω από τη σεξουαλικότητα, γύρω από το σεξ», δήλωσε ο κ. Φίλης, προσθέτοντας ότι «είναι υποχρέωση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με τρόπο υπεύθυνο, με τρόπο που να αξιοποιεί τους επιστήμονες και όχι άσχετα πρόσωπα, με τρόπο που να συγκροτεί ένα εκπαιδευτικό πλαίσιο, να φέρει στα σχολεία τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!