Αντώνης Κανάκης για εκκλησία: “Φασιστικά θέλουν να υπαγορεύσουν σε άλλους ανθρώπους το ποιον θα αγαπήσουν”

22/12/2015
φωτογραφία από Koolnews.gr

Την είδηση ότι ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος ανακοίνωσε ότι οι καμπάνες της Μητρόπολης θα χτυπήσουν πένθιμα, επειδή ψηφίζεται το σύμφωνο συμβίωσης, σχολίασε μέσα απο την εκπομπή του ο Αντώνης Κανάκης.

«Μετά από απόφαση του Αμβρόσιου, οι καμπάνες της Μητρόπολης θα χτυπήσουν πένθιμα επειδή ψηφίζεται ο νόμος με το σύμφωνο συμβίωσης. Καλά κάνουν και τις χτυπάνε, όχι γι’ αυτόν το λόγο, αλλά για τον σκοταδισμό που επικρατεί μέσα σε αυτούς τους χώρους. Από αυτούς τους ανθρώπους δεν περιμένεις και πολλά πράγματα. Αυτό που μου κάνει τρομακτική εντύπωση είναι πως γίνεται αυτοί οι άνθρωποι για θέματα τόσο σημαντικά, όπως τα δικαιώματα του ανθρώπου, να είναι καλεσμένοι σε εκπομπές για να συζητήσουν. Τι δουλειά έχουν αυτοί να εκπροσωπούν το 2015 απόψεις για το αν κάποιοι συμπολίτες μας έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν τον άνθρωπο που θα ζήσουν μαζί και να έχουν όλα τα νόμιμα δικαιώματα που αυτό συνεπάγεται. Μερικά πράγματα δεν αντιμετωπίζονται. Πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις το γεγονός ότι κάποιοι άλλοι άνθρωποι φασιστικά θέλουν να υπαγορεύσουν σε άλλους ανθρώπους το τι θα επιλέξουν, το πώς θα ζήσουν, το αν θα ζήσουν, το αν θα αγαπήσουν, το ποιον θα αγαπήσουν». 

https://youtu.be/S8PfjQPwCOA

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!