Αυτή την εβδομάδα η Σλοβενία ψηφίζει για τους gay γάμους

15/12/2015

Υπέρ ή κατά των gay γάμων θα ψηφίσει αυτή την Κυριακή (20/12) η Σλοβενία.

Τον περασμένο Μάρτιο ο βουλευτής της Ενωτικής Αριστεράς Matej Vatovec κατάφερε να προωθήσει το σχετικό νομοσχέδιο, δηλώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο η Σλοβενία θα γίνει μια «πραγματικά ανεκτική και χωρίς αποκλεισμούς χώρα».

Δυστυχώς όμως τα κεντροδεξιά κόμματα διαφώνησαν μαζί του, συγκεντρώνοντας 80.οοο υπογραφές και αναγκάζοντας το νομοσχέδιο να τεθεί σε δημοψήφισμα.

Αν και αρκετοί Ευρωπαίοι βουλευτές έχουν ζητήσει από τους πολίτες της Σλοβενίας να ψηφίσουν υπέρ των gay γάμων, οι ίδιοι φαίνονται να είναι διχασμένοι, αφού μια πρόσφατη έρευνα (30 Νοεμβρίου) δείχνει ένα 40% να είναι υπέρ και ένα 41% κατά.

Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος θα ανακοινωθούν το απόγευμα της Κυριακής.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!