Héros de Marie des fleurs: Βασιλική Τρουφάκου

14/12/2015
Φωτογράφος Αθηνά Λιάσκου / Concept-παραγωγή Marie des fleurs

H Βασιλική Τρουφάκου είναι η επόμενη “ηρωίδα” της Marie des fleurs.

Η γνωστή ηθοποιός φωτογραφήθηκε για τη στήλη “Héros de Marie des fleurs” του νέου μας τεύχους με αφορμή τον πόλεμο στο Κομπάνι της Συρίας.

Σύμφωνα με τη δημιουργό της (Marie des fleurs):

“Τα κορίτσια με τα όπλα στα χέρια και το παιδικό πρόσωπο. Ηρωίδες κατ’ ανάγκη, που μάχονται για την ελευθερία και την ειρήνη πριν καν καταλάβουνε τι είναι ο κόσμος. Η βίαιη ενηλικίωση. Από την κούκλα στο όπλο. Απ΄το παιχνίδι στον πόλεμο. Χωρίς επιλογή. Την φωτογράφιση την κάναμε με τον κοινό σεβασμό όλων μας προς τα κορίτσια που αντιστέκονται και αντιστάθηκαν ανά τον κόσμο.

Η στήλη σάς δίνει τη δυνατότητα να δείτε γνωστές προσωπικότητες με έναν εντελώς διαφορετικό – σχεδόν ονειρικό – τρόπο.

Οι άνθρωποι που φωτογραφίζουμε είναι πλάσματα αλλόκοτα, υπερβατικά, μυστήρια, απ΄αλλού φερμένα. Απεκδύονται για λίγο την εγκόσμια ταυτότητα και γίνονται αυτό που πάντα ήταν. Ονειρικοί ήρωες του Σαίξπηρ, του Παρατζάνοφ, του Ντέρεκ Τζάρμαν και του Τζακ Σμιθ.

Σκοπός της σειράς Héros είναι να δούμε τους ανθρώπους που γνωρίζουμε μέσα από ένα υπερρεαλιστικό πρίσμα. Να φέρουμε στο φως την αθέατη πλευρά τους. Την ποιητική τους διάσταση. Την ομορφιά, χωρίς την αυταρέσκεια. Με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και φαντασία…”

Μπορείτε να απολαύσετε τη Βασιλική Τρουφάκου στις παραστάσεις “Αδερφοί Καραμάζοφ” (Θέατρο Τέχνης, Δευτέρα-Τρίτη 20:30), “Παρασκευή Παλιμπαιδισμού” (Θέατρο Νέου Κόσμου, Παρασκευή 24:00), στην ταινία “Ουζερί Τσιτσάνης” του Μ.Μανουσάκη και στην τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 “Daddy Cool” (από τον Ιανουάριο).

Δείτε τη στήλη στο νέο τεύχος του Antivirus Magazine (σελίδα 27)

Συντελεστές: Φωτογράφος Αθηνά Λιάσκου / Concept-παραγωγή Marie des fleurs

[separator type=”thick”]

O ήρωας του προηγούμενου τεύχους

mg_8032
Φαίδων Καστρής/ πατήστε εδώ για να δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες



ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!