Έκκληση από τη Διεθνή Αμνηστία: “Διερευνήστε άμεσα ομοφοβικό και ρατσιστικό έγκλημα μίσους”

05/12/2015

Τον Αύγουστο του 2014, ο Κώστας και ο σύντροφος του, ο οποίος είναι πρόσφυγας, χτυπήθηκαν άσχημα από μια ομάδα κακοποιών σε μια βίαιη επίθεση στην Αθήνα.

“Νομίζω πως κατάλαβαν πως είμαστε ζευγάρι και εξαιτίας αυτού, μας στοχοποίησαν καθώς και εξαιτίας του χρώματος του δέρματος του συντρόφου μου”, είπε ο Κώστας. Το πόδι του ήταν σπασμένο σε τρία σημεία καθώς τον χτύπησαν και τον κλωτσούσαν επανειλημμένα.

Περισσότερο από ένα χρόνο μετά, κανένας ύποπτος δεν ταυτοποιήθηκε, πόσο μάλλον να τιμωρηθεί.

Για αυτό το λόγο η Διεθνής Αμνηστία σε καλεί να υπογράψεις την έκκληση που ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να διατάξει μια πλήρη έρευνα για αυτό το έγκλημα μίσους και να οδηγήσει τους δράστες στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με την οργάνωση, μεταξύ του 2014 και 2015, ο αριθμός των καταγγελιών για επιθέσεις εναντίον γκέι, λεσβιών, αμφιφυλόφυλων, τρανς και ίντερσεξ (ΛΟΑΤΙ) ατόμων στην Ελλάδα έχει περισσότερο από διπλασιαστεί, καθώς οι ρατσιστικές επιθέσεις παραμένουν στην επικαιρότητα. Οι ελληνικές αρχές έχουν επανειλημμένα αποτύχει να διερευνήσουν διεξοδικά το όποιο ρατσιστικό κίνητρο πίσω από τις επιθέσεις και να προστατεύσουν όλους και όλες που κινδυνεύουν.

«Όταν έφτασε η αστυνομία, μου φέρθηκαν σαν να έχω κάποια μεταδοτική ασθένεια», είπε ο Κώστας. Τόσο ο ίδιος όσο και ο σύντροφος του ζουν με το συνεχή φόβο για την ασφάλειά τους. Τον Μάρτιο του 2015, επιτέθηκαν και πάλι στο σύντροφο του Κώστα.

Η απουσία νομικής αναγνώρισης των ομόφυλων σχέσεων και της ταυτότητας φύλου κάνει τη ΛΟΑΤΙ κοινότητα να αισθάνεται ακόμα πιο ευάλωτη.

“Είναι σαν να συναινεί στις επιθέσεις η κυβέρνηση με το να μην αναγνωρίζει πως είμαστε μια πραγματικότητα. Είναι σαν να μην υπάρχουμε”.

Μπορείτε να υπογράψετε την έκκληση εδώ

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!