Σημέρα πενθούμε για την Alev: Αυξάνεται δραματικά η τρανσφοβία στην Τουρκία

04/12/2015

Ακόμη μια τρανς γυναίκα δολοφονήθηκε πριν λίγες μέρες στην Τουρκία. Ο λόγος για την άτυχη Alev, η οποία δέχθηκε άγρια επίθεση με μαχαίρι από έναν άγνωστο άνδρα που την πλησίασε ως πελάτης στον δρόμο που εργαζόταν, στην περιοχή Avcilar της Κωνσταντινούπολης.

Πρόκειται για την 4η τρανσφοβική επίθεση που σημειώνεται τις τελευταίες έντεκα μέρες σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα.

Σύμφωνα με τις LGBTI οργανώσεις, “το μίσος και οι διακρίσεις ενάντια στην τρανς κοινότητα συνεχίζεται και αυξάνεται συστηματικά. Παράλληλα η πολιτεία, με τη μη αναγνώριση της ταυτότητας τους, θέτει τα άτομα αυτά υπο καθεστώς διωγμού…”IMG-20151203-WA0004

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Τουρκία κατέχει την 9η θέση στη λίστα με τις χώρες με τις περισσότερες δολοφονίες τρανς ατόμων (1η στην Ευρώπη).

Τα θύματα πληθαίνουν

Στις 19 Νοεμβρίου η Adriana τραυματίζεται μετά από χτύπημα λοστού που δέχθηκε στο κεφάλι, ενώ στις 23 Νοεμβρίου μια 33χρονη τρανς γυναίκα βρίσκεται στραγγαλισμένη στο ίδιο της το σπίτι.

Σήμερα πενθούμε για την Alev…

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!