Αύριο το τελευταίο αντίο στον Μηνά Χατζησάββα

01/12/2015

Την τελευταία του πνοή άφησε εχθές το βράδυ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ο ηθοποιός Μηνάς Χατζησάββας σε ηλικία 67 ετών. Ο δημοφιλής ηθοποιός που είχε βεβαρημένο ιστορικό με καρδιολογικά προβλήματα, νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού από τις 23 Νοεμβρίου έχοντας υποστεί σοβαρό αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Με ανάρτησή του στα social media, ο στενός φίλος και συνάδελφος του ηθοποιού, Γιώργος Κοτανίδης, έκανε γνωστές λεπτομέρειες για την κηδεία, αλλά και την τελευταία επιθυμία του.

«Η κηδεία του Μηνά Χατζησάββα θα είναι πολιτική, όπως επιθυμούσε ο ίδιος και θα γίνει αύριο, Τετάρτη, στις 12:00 στο Α’ Νεκροταφείο. Και πάλι, σύμφωνα με την επιθυμία του, θα ακολουθήσει αποτέφρωση του νεκρού που θα γίνει εκτός Ελλάδας λόγω βαρβαρότητας της ελληνικής πολιτείας, που αρνείται να επιτρέψει την καύση που γινόταν στην αρχαιότητα. Σύμφωνα και πάλι με την επιθυμία του Μηνά, ο σύντροφός του Κώστας Φαλελάκης, οι αδελφές και οι ανιψιές του, ζητούν να μην υπάρξουν στεφάνια. Θα υπάρξει ένα κουτί όπου θα ρίξουμε τον οβολό μας και όσα χρήματα μαζευτούν θα δοθούν σε οργανώσεις προσφύγων και μεταναστών».

Ο Μηνάς Χατζησάββας, ιδρυτικό μέλος του Ελεύθερου θεάτρου, πρωταγωνίστησε σε πολλά θεατρικά έργα, κινηματογραφικές ταινίες, αλλά και τηλεοπτικές σειρές.

Εκτός από την καριέρα του ως ηθοποιός, ο Μηνάς Χατζησάββας εξέδωσε και τρεις συλλογές διηγημάτων: «Σπέρμα», «Η Χαμένη», «Δύο Σταγόνες Βροχή». Tο 1995 τιμήθηκε με το βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία «Η ζωή ενάμιση χιλιάρικο».

 

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!