Εσύ τι θα έκανες αν μάθαινες ότι το παιδί σου είναι gay;

27/11/2015

Οι υπεύθυνοι του Culture Beats αποφάσισαν να φτιάξουν ένα βίντεο, ρωτώντας άτομα από όλο τον κόσμο (νεαρά και ηλικιωμένα) για το τι θα έκαναν αν μάθαιναν ότι το παιδί τους είναι gay.

Μια γυναίκα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ισχυρίστηκε ότι θα έφτανε στο σημείο να σκοτώσει το παιδί της, αν της συνέβαινε κάτι τέτοιο, ενώ ένας άνδρας από το Ιράν δήλωσε ότι θα “ένιωθε μεγάλη θλίψη”.

“Θέλω το αγόρι μου να έχει μια γυναίκα και το κορίτσι μου έναν άνδρα, ίσως να το αποδεχόμουν στο τέλος, δεν μπορεί να ξεφορτωθείς τα παιδιά σου αλλά δεν θα ήμουν χαρούμενος…”

Από την άλλη μια γυναίκα από το Aζερμπαϊτζάν υποστήριξε ότι θα έψαχνε θεραπεία.

“Θα προσπαθούσα να συμβουλευτώ έναν γιατρό, για να δω γιατί είναι gay, για να δω τι το οδήγησε για να γίνει gay, οι ορμόνες του;”

Οι περισσότεροι όμως στο βίντεο δήλωσαν ότι θα αντιδρούσαν θετικά!

“Θα ήθελα να καταλάβω πως νιώθει; Εξακολουθεί να είναι παιδί σου, το ποιος είναι ο σεξουλικός του προσανατολισμός δε κάνει τη διαφορά ξέρεις… Εύχομαι να μπορέσει να βρει την ευτυχία, ανεξάρτητα από το αν είναι gay ή straight”.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!