Για το σύμφωνο συμβίωσης αποφασίζει την Πέμπτη η Κύπρος

21/11/2015

Σε λίγες μέρες το κοινοβούλιο της Κύπρου θα αποφασίσει για το αν τα ομόφυλα ζευγάρια της χώρας θα έχουν τη δυνατότητα να συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης.

Συγκεκριμένα, η συζήτηση – ψηφοφορία του σχετικού νομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη (26/11) στις 16:00.

Μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας ο Κώστας Γαβριηλίδης, πρόεδρος της Accept – LGBT Cyprus, σχολίασε στο Facebook:

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Το Σύμφωνο Συμβίωσης επίσημα στην ατζέντα της Βουλής για συζήτηση την Πέμπτη 26/11 στις 16.00!

Θα είμαστε εκεί για να ακούσουμε τις θέσεις των βουλευτών και φυσικά για να ενημερώσουμε ποιοι υποστήριξαν ένα τόσο βασικό νόμο ο οποίος στόχο έχει την ισότιμη αντιμετώπιση των ζευγαριών, άσχετα από φύλα και σεξουαλικό προσανατολισμό των ατόμων που τα ίδια θέλουν να αποφασίζουν για την ζωή τους.

Μέχρι σήμερα ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και Οικολόγοι είναι τα κόμματα που δημόσια είπαν πως θα στηρίξουν το Νομοσχέδιο.

Το ΔΗΣΥ με απόφαση του Πολιτικού Γραφείου στηρίζει το νομοσχέδιο αλλά παραδόξως αφήνει τους βουλευτές του να αποφασίσουν οι ίδιοι αν υποστηρίζουν τα ατομικά ανθρώπινα δικαιώματα των Κυπρίων στα οποία αφορά αυτός ο νόμος.

Στο ΔΗΚΟ, πέραν από τη σθεναρή στήριξη του Πρόεδρου του Κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου, οι υπόλοιποι βουλευτές κοιτούν το πάτωμα αμήχανα, με εξαίρεση το Σοφοκλή Φυττή, ο οποίος αν και Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ψηφίζει εναντίον, αφού όπως φαίνεται δεν κατάλαβε γιατί πρώτος έπρεπε να το στηρίξει. Κάποιος να του εξηγήσει επιτέλους.

ΕΥΡΩΚΟ και Συμμαχία δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη τις προθέσεις των Βουλευτών τους, παρά τις προσπάθειες μας και παρότι πιο παλιά εξέφρασαν συλλογική στήριξη. Ελπίζω να τους έχουμε τελικά μαζί μας.

Ώρα για να μιλήσετε με τους βουλευτές που ψηφίσατε το 2011 με ένα απλό τηλεφώνημα. Στις 26/11 ελάτε μαζί μας έξω από την Βουλή.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!