Chemsex: Η “μόδα” που συνδυάζει ναρκωτικά και σεξ με πολλούς παρτενέρ

07/11/2015

Το νέο trend στη Βρετανία που συνδυάζει χρήση ναρκωτικών ουσιών και σεξ με πολλούς παρτενέρ και μπορεί να διαρκέσει για ημέρες, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του HIV και της ηπατίτιδας , σύμφωνα με τους ειδικούς.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα στην Telegraph, η νέα μόδα αφορά gay και straight. Τα σεξουαλικά πάρτι ξεκινούν συνήθως Παρασκευή και διαρκούν μέχρι και τη Δευτέρα, με τους συμμετέχοντες να αδιαφορούν ακόμα και για τις στοιχειώδεις προφυλάξεις, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος εξάπλωσης σεξουαλικών μεταδιδόμενων ασθενειών. Επιπλέον, τα συμπτώματα του chemsex ποικίλουν και σχετίζονται με την εκδήλωση άγχους, κόπωσης, κρίσεων πανικού και κατάθλιψης.

Πάνω από το 60% των Βρετανών που επισκέπτονται τις κλινικές αποτοξίνωσης στο Λονδίνο είναι άτομα που κάνουν συχνά chemsex. O συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των ανθρώπων που παίρνει μέρος σε τέτοια πάρτι έχει προκαλέσει την ανησυχία των ειδικών, οι οποίοι μάλιστα προειδοποιούν ότι είναι ανάγκη να δοθούν λύσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας.

πηγή: telegraph.co.uk

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!