Β. Ιρλανδία για gay γάμους: Ψηφοφορία Νο 5

02/11/2015

Σήμερα η Βόρεια Ιρλανδία ψηφίζει (5η φορά στα 3 χρόνια) για τους gay γάμους. Το κοινοβούλιο της χώρας καλείται να δώσει ψήφο στήριξης στο σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η Βόρεια Ιρλανδία αποτελεί το μοναδικό τμήμα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία, το οποίο δεν αναγνωρίζει τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών – αν και ήταν από τα πρώτα που υιοθέτησε το σύμφωνο συμβίωσης το 2006.

getoverit

Σχολιάζοντας το γεγονός αυτό, ο ηθοποιός Ian McKellen έγραψε σχετικά:

Σαν ένας gay Άγγλος, του οποίου οι πρόγονοι ήρθαν απο την κομητεία Antrim, ανησυχώ ότι η Συνέλευση της Βόρειας Ιρλανδίας πρέπει να καθιερώσει την πλήρη νομική ισότητα για τους κατοίκους των ΛΟΑΤ στη Βόρεια Ιρλανδία.

Οι άνθρωποι της Βόρειας Ιρλανδίας δεν θα πρέπει να είναι τα θύματα αληθοφανών επιχειρημάτων υπέρ της ανισότητας. Δεν θα πρέπει να ταξιδεύουν στη Βρετανία για να αντιμετωπίζονται ισότιμα.

Όπως όταν ένας gay που κάνει coming out η ζωή του αλλάζει εντελώς προς το καλύτερο, έτσι και μια χώρα που κάνει coming out, υπέρ της ισότητας, θα έχει θετική επίδραση για το σύνολο των πολιτών, ανεξάρτητα από τη σεξουαλικότητα ή το φύλο τους.

Ελπίζω ότι αυτή η ψηφοφορία θα δώσει σε όλους μας την ευκαιρία να γιορτάσουμε την ενότητα των πολιτικών δικαιωμάτων που ήδη απολαμβάνουν τα ΛΟΑΤ άτομα σε γειτονικές χώρες.

Με τις καλύτερες ευχές

Ίαν ΜακΚέλεν

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!