Krzysztof Charisma: “Εγκαταλείψτε αυτή την άδικη και βάναυση εκκλησία”

28/10/2015

Ο κληρικός από την Πολωνία που έκανε πρόσφατα coming out και εκδιώχθηκε από το Βατικανό, κατηγορεί την εκκλησία “ότι κάνει τη ζωή κόλαση σε εκατομμύρια gay”. 

Σε μια προσωπική επιστολή προς τον πάπα Φραγκίσκο, ο Krzysztof Charisma τονίζει ότι “το Βατικανό λειτουργεί υπό καθεστώς υποκρισίας μιας και ο καθολικός κλήρος είναι γεμάτος από ομοφυλόφιλους”

Καταδίκασε επίσης την εκκλησία ότι, “προκαλεί ανυπολόγιστο πόνο στους gay καθολικούς και τις οικογένειές τους”.

Τέλος κάλεσε όλους τους gay καρδινάλιους, επισκόπους και ιερείς “να βρουν το θάρρος να εγκαταλείψουν αυτή την αναίσθητη, άδικη και βάναυση Εκκλησία”.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!