Φίλα με παντού

20/05/2011
από
antivirus magazine διαφήμιση

 

ΦΙΛΑ ΜΕ ΠΑΝΤΟΥ

Εξαιρετικά αφιερωμένο στο ΕΣΡ

 

Ένα βήμα έγινε: ο Δήμος Αθηναίων έθεσε κάτω από την αιγίδα του το Φεστιβάλ μας. Η πολιτεία εξακολουθεί όμως και κωφεύει στα αιτήματά των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών γυναικών κι αντρών (εφεξής LGBT), ακυρώνει τους γάμους, δεν θεσμοθετεί ούτε καν το σύμφωνο συμβίωσης.

Καλά κρατεί κι η θεσμική ομοφοβία: Το ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) επιβάλλει πρόστιμα επειδή διεμφυλικά άτομα (τρανσέξουαλ) παρουσιάζονται στην οθόνη με σοβαρότητα. Συνεχίζει να τιμωρεί με μανία τα φιλιά μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Αντίθετα, δεν επεμβαίνει ποτέ όταν LGBT άτομα διασύρονται. Δύο χρόνια μετά τη λογοκρισία του φιλιού μεταξύ δύο ανδρών στη «Λυρική», φέτος προστέθηκαν στο ανθολόγιο της λογοκρισίας τα κανάλια MAD και MTV (λόγω και πάλι ΕΣΡ), θολώνοντας μια σκηνή όπου δύο αγόρια φιλιούνται.

Το φιλί που ανταλλάσσει αυτονόητα ένα ετερόφυλο ζευγάρι, θεωρείται πρόκληση και γίνεται στόχος απαγόρευσης αν δίνεται σε άτομο του ίδιου φύλου. Οι σχέσεις μας, ανύπαρκτες στα χαρτιά, οφείλουν κατά κάποιες και κάποιους να είναι ανύπαρκτες από όλο το δημόσιο χώρο. Το ότι καταπατούν την συνταγματική έννοια της ελεύθερης έκφρασης, προκλητικά το αγνοούν.

Πώς να μιλήσεις για ισότητα στα δικαιώματα, όταν οι θεσμοί της χώρας λογοκρίνουν την πιο στοιχειώδη απόδειξη της ύπαρξής σου, το φιλί; Το φετινό μας σύνθημα με τις πολλές του αναγνώσεις είναι εξαιρετικά αφιερωμένο στη θεσμική ομοφοβία και στην κορωνίδα του, το ΕΣΡ.

31 Μαΐου έως 4 Ιουνίου γιορτάζουμε το Φεστιβάλ Athens Pride 2011, με αποκορύφωμα την παρέλαση της 4ης Ιουνίου στις έξι το απόγευμα και διεκδικούμε τα φιλιά μας. Φιλιά παντού, από όλες προς όλες, από όλους προς όλους κι από όλες προς όλους. Το φιλί, κάθε φιλί, ανήκει και στο δρόμο και στην τηλεόραση. Ανήκει παντού. Περάστε ένα υπέροχο Φεστιβάλ και γεμίστε την Αθήνα με φιλιά.

Φιλιά παντού. Φίλα με παντού.

 

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!