Σύμφωνο συμβίωσης και αναγνώριση ταυτότητας φύλου οι ελληνικές θέσεις στον ΟΗΕ

25/10/2015
Ο γενικός γραμματέας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Κωστής Παπαϊωάννου (πρώτος δεξιά) στη συνεδρίαση της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα.

Η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια και η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου βρίσκονται στην ατζέντα της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, ο οποίος παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις στον ΟΗΕ.

Ο γενικός γραμματέας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Κωστής Παπαϊωάννου ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αιφνιδίασε την περασμένη Τρίτη με την παρέμβαση του. Αντί για τις συνηθισμένες τετριμμένες γενικότητες έκανε μια λακωνική παρέμβαση εξαγγέλλοντας σημαντικές νομοθετικές ρυθμίσεις κατά τους επόμενους μήνες.

“Θα επεκτείνουμε το σύμφωνο συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια και θα αναγνωρίσουμε νομικά την ταυτότητα φύλου. Θα καταργήσουμε επίσης απαρχαιωμένες ποινικές διατάξεις όπως η παρά φύση ασέλγεια (άρθρο 347 ΠΚ) και η βλασφημία (άρθρα 198 και 199 ΠΚ).

Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε ο Κωστής Παπαϊωάννου στο Antivirus (σελ. 38)

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!