Έφτασε η ώρα του Αστακού

22/10/2015

Ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει με μία αλληγορική, ρομαντική ιστορία που κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο φετινό Φεστιβάλ Καννών. Επίσης απέσπασε ειδική μνεία στην κατηγορία Queer Palm με την εξής αιτιολόγηση: “Μπορεί να μην περιλαμβάνει gay θεματική στην ιστορία της, αλλά η ταινία στέκεται ξεκάθαρα ως αλληγορία, σχολιάζοντας ειρωνικά τους παράλογους κοινωνικούς κανόνες και συνήθειες πάνω στο θέμα των σχέσεων”.

L_00599

Ο Αστακός είναι το αγγλόφωνο ντεμπούτο του σκηνοθέτη, ενώ το σενάριο συνυπογράφει ο σταθερός συνεργάτης του, Ευθύμης Φιλίππου. Η ταινία συγκεντρώνει πολυσυλλεκτικό διεθνές καστ με πρωταγωνιστή τον Colin Farrell και τους Rachel Weisz, Lea Seydoux, John C. Reilly, Olivia Colman, Ben Whishaw, Ariane Labed, Αγγελική Παπούλια.

L_02776

Στο εγγύς μέλλον και σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, όσοι χωρίζουν και μένουν μόνοι, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί, είναι υποχρεωμένοι να βρουν ένα σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Αν αποτύχουν, μεταμορφώνονται σε κάποιο ζώο της επιλογής τους και αφήνονται ελεύθεροι στο Δάσος. Ένας απεγνωσμένος Άντρας δραπετεύει από το Ξενοδοχείο, βρίσκεται στο Δάσος όπου ζουν οι Μοναχικοί, και ερωτεύεται, παρ’ όλο που κάτι τέτοιο είναι ενάντια στους κανόνες τους.

L_04348

Εμπνευσμένος, πρωτότυπος, προκλητικός, σκοτεινός και απρόσμενα αστείος, Ο Αστακός ξετυλίγει μια αποκλίνουσα ιστορία αγάπης με έναν τρόπο που δεν έχουμε ξαναδεί.

L_05703

Ο Colin Farrell θέλει να μεταμορφωθεί σε άστακό. Εσύ σε τι ζώο θα μεταμορφωθείς αν δεν καταφέρεις να βρεις το ταίρι σου εγκαίρως; Κάνε το παρακάτω τεστ και ανακάλυψε το!
http://www.lobsterfilmquiz.co.uk/




Δες και αυτό!